• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های میوه کاری
    • دوره 4, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های میوه کاری
    • دوره 4, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مقایسه تحمل به تنش شوری دو رقم انجیر (Ficus carcia L.) در شرایط کشت درون شیشه‌ای

    (ندگان)پدیدآور
    مداحی‌نسب, نجمهامیرمحمدی, فاطمه زهرامحمدی, غلامعباسشعبانی, محمود
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    837.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    این مطالعه با هدف بررسی تحمل به شوری دو رقم انجیر (کشکی و رونو) در شرایط کشت درون شیشه‌ای انجام شد. تیمار شوری با استفاده از غلظت‌های مختلف کلریدسدیم (0، 40، 80 و 120 میلی‌مولار) اعمال شد. پس از سه هفته، نتایج نشان داد که شوری باعث کاهش معنی‌دار وزن‌تر و خشک، طول شاخساره و تعداد برگ در هر دو رقم شد. اما این کاهش در رقم کشکی بیشتر بود. در هر دو رقم با افزایش غلظت نمک کلریدسدیم در محیط کشت، فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدان افزایش یافت. فعالیت آنزیم­های آنتی­اکسیدانی بطور معنی‌داری در رقم کشکی بیشتر بود. میزان تجمع سدیم و نسبت سدیم به پتاسیم در برگ و ریشه رقم رونو به طور معنی­داری بیشتر از رقم کشکی بود. در غلظت 120 میلی‌مولار کلرید سدیم، همه صفات بطور معنی‌داری کاهش داشتند. در بیشتر صفات مورد ارزیابی، دانهال‌های دو رقم پاسخ‌های متفاوتی نشان دادند. با توجه به یافته‌های پژوهش حاضر مشخص شد که رقم کشکی نسبت به رقم رونو از تحمل بیشتری نسبت به تنش شوری برخوردار بود.
    کلید واژگان
    آنتی‌اکسیدان
    پراکسیداز
    رقم رونو
    رقم کشکی
    محیط‌کشت

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2019-04-21
    1398-02-01
    ناشر
    دانشگاه ارومیه
    Urmia University
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی سابق کارشناسی‌ارشد بیوتکنولوژی و ژنتیک مولکولی محصولات باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت، جیرفت
    دانش آموخته کارشناسی‌ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی، مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت، جیرفت
    دانشیار گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت، جیرفت
    دانشجوی دکتری رشته گیاهان دارویی، دانشگاه پیام نور، واحد تهران، تهران

    شاپا
    2538-4376
    URI
    http://rip.urmia.ac.ir/article_120770.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/126116

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب