مقایسه تحمل به تنش شوری دو رقم انجیر (Ficus carcia L.) در شرایط کشت درون شیشهای
(ندگان)پدیدآور
مداحینسب, نجمهامیرمحمدی, فاطمه زهرامحمدی, غلامعباسشعبانی, محمودنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این مطالعه با هدف بررسی تحمل به شوری دو رقم انجیر (کشکی و رونو) در شرایط کشت درون شیشهای انجام شد. تیمار شوری با استفاده از غلظتهای مختلف کلریدسدیم (0، 40، 80 و 120 میلیمولار) اعمال شد. پس از سه هفته، نتایج نشان داد که شوری باعث کاهش معنیدار وزنتر و خشک، طول شاخساره و تعداد برگ در هر دو رقم شد. اما این کاهش در رقم کشکی بیشتر بود. در هر دو رقم با افزایش غلظت نمک کلریدسدیم در محیط کشت، فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدان افزایش یافت. فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی بطور معنیداری در رقم کشکی بیشتر بود. میزان تجمع سدیم و نسبت سدیم به پتاسیم در برگ و ریشه رقم رونو به طور معنیداری بیشتر از رقم کشکی بود. در غلظت 120 میلیمولار کلرید سدیم، همه صفات بطور معنیداری کاهش داشتند. در بیشتر صفات مورد ارزیابی، دانهالهای دو رقم پاسخهای متفاوتی نشان دادند. با توجه به یافتههای پژوهش حاضر مشخص شد که رقم کشکی نسبت به رقم رونو از تحمل بیشتری نسبت به تنش شوری برخوردار بود.
کلید واژگان
آنتیاکسیدانپراکسیداز
رقم رونو
رقم کشکی
محیطکشت
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2019-04-211398-02-01
ناشر
دانشگاه ارومیهUrmia University
سازمان پدید آورنده
دانشجوی سابق کارشناسیارشد بیوتکنولوژی و ژنتیک مولکولی محصولات باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت، جیرفتدانش آموخته کارشناسیارشد بیوتکنولوژی کشاورزی، مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت، جیرفت
دانشیار گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت، جیرفت
دانشجوی دکتری رشته گیاهان دارویی، دانشگاه پیام نور، واحد تهران، تهران