تأثیر تغذیه نیتروژن و آهن بر برخی ویژگیهای کمی و کیفی سیب رقم گرانی اسمیت
(ندگان)پدیدآور
دهقانی پوده, صفوراعسکریسرچشمه, محمدعلیطلایی, علیرضابابالار, مصباحنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این تحقیق با هدف تأثیر سطوح مختلف نیتروژن و آهن بر برخی ویژگیهای کمی و کیفی میوه سیب رقم گرانیاسمیت به صورت فاکتوریل و در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی در سال 1394 انجام شد. فاکتور اول، نیتروژن از منبع نیترات آمونیوم در سه سطح صفر، 144 و 288 گرم به ازای هر درخت و فاکتور دوم، آهن از منبع Fe-EDDHA در سه سطح صفر، 1500 و 3000 میلیگرم به ازای هر درخت به صورت کاربرد خاکی مورد استفاده قرار گرفت. نتایج نشان داد که شاخص سبزینگی و کارایی عملکرد توسط کاربرد نیتروژن افزایش یافت. بیشترین میزان شاخص سبزینگی (77/58) و کارایی عملکرد (889/0 کیلوگرم بر مترمربع) در سطح 288 گرم نیترات آمونیوم مشاهده شد. کلات آهن موجب افزایش pH عصاره میوه، غلظت آهن میوه و کاهش غلظت پتاسیم برگ شد. همبستگی مثبت و معنیداری بین آنتیاکسیدان کل و آهن برگ (84/0=r)، شاخصa* و آهن برگ (68/0=r)، پتاسیم برگ و نیتروژن برگ (69/0=r)، پتاسیم میوه و نیتروژن میوه (74/0= r)، نیتروژن برگ و نیتروژن میوه (66/0=r) مشاهده شد. در مجموع نیترات آمونیوم در سطح 288 گرم، تأثیر بیشتری در بهبود خصوصیات ذکر شده داشت و تغذیه آهن تأثیر چندانی نداشت و به نظر میرسد به مقادیر بالاتری به منظور تأثیرگذاری بهتر، مورد نیاز باشد.
کلید واژگان
کلات آهنکیفیت میوه
گرانی اسمیت
نیترات آمونیوم
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2019-04-211398-02-01
ناشر
دانشگاه ارومیهUrmia University
سازمان پدید آورنده
دانشآموخته دکتری علوم باغبانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرجدانشیار گروه علوم باغبانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج
استاد گروه علوم باغبانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج
استاد گروه علوم باغبانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج




