• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های میوه کاری
    • دوره 3, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های میوه کاری
    • دوره 3, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی اثرات اسانس مرزنجوش بر خواص کیفی و بیوشیمیایی میوه گیلاس رقم تک‌دانه مشهد

    (ندگان)پدیدآور
    حسینی, چنوراصغری, محمدرضاخضری, مریم
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.006 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    میوه­ها و سبزیجات حاوی ترکیبات آنتی­اکسیدانی هستند که از میان آن­ها میوه گیلاس با بیشترین تراکم آنتی­اکسیدانی، نقش عمده­ای در پیشگیری از بیماری­ها و حفظ سلامت انسان دارد. علاوه بر این مصرف و تقاضا برای محصولاتی با کیفیت بالا، سالم و عاری از بقایای ترکیبات شیمیایی روز به روز درحال افزایش است. پژوهش حاضر به منظور ارزیابی تأثیر اسانس گیاه دارویی مرزنجوش در 5 سطح (0، 250، 500، 750 و 1000 میکرولیتر بر لیتر) به صورت اسپری برروی میوه­های برداشت شده گیلاس رقم تک دانه مشهد انجام شد و میوه­ها در دمای 5/0±1 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 90 الی 95 درصد نگهداری شدند. میوه­ها با فاصله 15 روز در یک دوره 30 روزه از سردخانه خارج شده و شاخص­های فیزیولوژیکی مختلفی از قبیل میزان مواد جامد محلول (TSS)، مقدار اسیدیته قابل تیتراسیون (TA)، pH، سفتی بافت میوه، آنتی­اکسیدان کل بر­اساس ظرفیت جاروب کنندگی رادیکال­ آزاد DPPH، محتوای فنل و فلاونوئید کل مورد ارزیابی قرارگرفت. نتایج نشان داد که اسانس مرزنجوش در غلظت 750 میکرولیتر در لیتر برمیزان pH، TSS، TA، سفتی، فعالیت آنتی­اکسیدانی و همچنین در غلظت 1000 میکرولیتر در لیتر بر محتوای فنل و فلاونوئید کل تأثیر معنی­داری در مقایسه با شاهد داشت. به­طوری­که تیمار اسانس باعث حفظ pH و TSS در سطح پایین­تری نسبت به شاهد شد. همچنین باعث کند شدن روند کاهش TA و سفتی بافت میوه گردید. علاوه بر این در غلظت­­های بالاتر اسانس، افزایش فعالیت آنتی­اکسیدانی و ترکیبات فنولی را شاهد بودیم. نتایج بدست آمده نشان داد که کاربرد پس از برداشت اسانس مرزنجوش در میوه گیلاس رقم تک­دانه مشهد با حفظ ویژگی­های کیفی و افزایش خواص آنتی­­اکسیدانی، می­تواند به عنوان یک روش سالم جهت افزایش ماندگاری این میوه معرفی شود.
    کلید واژگان
    آنتی‌اکسیدان کل
    ترکیبات فنلی
    عمر پس از برداشت
    گیلاس

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2018-10-23
    1397-08-01
    ناشر
    دانشگاه ارومیه
    Urmia University
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی کارشناسی‌ارشد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
    استاد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
    استادیار گروه گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه

    شاپا
    2538-4376
    URI
    http://rip.urmia.ac.ir/article_120763.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/126108

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب