تأثیر کاربرد برگی نفتالین استیک اسید و سولفات پتاسیم بر ویژگیهای کمی و کیفی نارنگی رقم پرل تانجلو
(ندگان)پدیدآور
خواجهزاده, سپیدهمعلمی, نورالهمرتضوی, محمدحسننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
تغذیه درختان میوه و استفاده از تنظیمکنندهای رشد مناسب، میتواند در کمیت و کیفیت میوه درختان نقش موثری داشته باشد. هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی تاثیر نفتالین استیک اسید (در غلظتهای 0، 50، 100 و 150 میلیگرم در لیتر) و سولفات پتاسیم (در غلظتهای 0، 5/0 و 1 %) بر میزان محصول و کیفیت میوه نارنگی رقم پرل تانجلو بود. این پژوهش در سال 1394 در یک باغ تجاری در حومه شهرستان دزفول با 12 تیمار و سه تکرار به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی به اجرا در آمد. درختان 16 ساله نارنگی پرل روی پایه نارنج در خرداد ماه با نفتالین استیک اسید با غلظت صفر، 50، 100 و 150 میلیگرم در لیتر و سولفات پتاسیم با غلظتهای صفر، نیم و یک درصد محلولپاشی شدند. میوهها در آذر ماه همان سال برداشت و جهت بررسی ویژگیهای کمی و کیفی به دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز منتقل شدند. نتایج نشان داد که غلظت 100 میلیگرم در لیتر نفتالین استیک اسید و سولفات پتاسیم 5/0 درصد به ترتیب باعث افزایش معنیدار ویتامین ث و مواد جامد محلول میوه شدند. نفتالین استیک اسید 100 میلیگرم در لیتر همراه با سولفات پتاسیم 1% موجب افزایش معنی دار عملکرد درختان گردید. با وجود تاثیر مثبت استفاده از نفتالین استیک اسید و سولفات پتاسیم در بهبود ویژگیهای کمی و کیفی میوه نارنگی رقم پرل تانجلو، لازم است بررسیهای تکمیلی در چند سال به منظور کاهش اثرات محیطی با توجه به میزان بار درخت انجام گیرد.
کلید واژگان
تغذیهکاربرد برگی
کیفیت میوه
میزان محصول
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2018-10-231397-08-01
ناشر
دانشگاه ارومیهUrmia University
سازمان پدید آورنده
دانشآموخته کارشناسیارشد میوهکاری، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهوازاستاد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز
دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز




