اثر سطوح مختلف فسفیت پتاسیم و اسید بوریک روی درصد تشکیل میوه ارقام مختلف انگور (.Vitis vinifera L)
(ندگان)پدیدآور
رسولی, موسینوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور بررسی اثر سطوح مختلف فسفیت پتاسیم و اسید بوریک روی درصد تشکیل میوه ارقام مختلف انگور، آزمایشی در شرایط باغ در قالب دو آزمایش به صورت فاکتوریل بر پایه طرح آماری کاملاٌ تصادفی با 3 تکرار انجام گرفت. آزمایش اول شامل محلولپاشی فسفیتپتاسیم (صفر، 1500 و 3000 میلیگرم در لیتر ) روی ارقام "عسگری"، "سفیدالی" و "رازقی" و آزمایش دوم محلولپاشی اسید بوریک (صفر، 1500 و 3000 میلیگرم در لیتر ) روی همین ارقام پس از باز شدن 50 درصد گلها انجام شد. تعداد کل گلها، تعداد گلهای باز شده و باز نشده، میزان ریزش گلها، تعداد گلها بعد از ریزش و درصد تشکیل میوه در هر سه رقم اندازهگیری شد. نتایج حاصل از تجزیه واریانس نشان داد که بین ارقام "عسگری"، "سفیدالی" و "رازقی" و سه سطح مختلف فسفیتپتاسیم و اسید بوریک در اکثر صفات مورد ارزیابی تفاوت معنیداری در سطح یک یا پنج درصد وجود داشت. کمترین تعداد ریزش گل با 69/44 و 85/51 و بالاترین درصد تشکیل میوه با 58/74 و 60/77 درصد به ترتیب در تیمار فسفیتپتاسیم و اسید بوریک 3000 میلیگرم در لیتر حاصل شد. با توجه به نتایج بدست آمده در این پژوهش و همچنین با در نظر گرفتن سایر صفات مهم و شرایط آزمایش، کاربرد کود فسفیتپتاسیم و کود اسید بوریک با غلظت 3000 میلیگرم در لیتر در زمان باز شدن 50 درصد گلها به دلیل اثر مثبت آن روی افزایش میزان تشکیل میوه و بالا بردن میزان عملکرد و همچنین نیاز بالای انگور به آن، پیشنهاد میگردد.
کلید واژگان
انگور تازهخوریریزش گل
درصد تشکیل میوه
محلولپاشی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2016-08-221395-06-01
ناشر
دانشگاه ارومیهUrmia University




