بررسی تأثیر افزودن سطوح مختلف سولفات روی بر عملکرد اسپرم قوچ قزل طی فرآیند انجماد-یخ گشایی در خارج فصل تولیدمثلی
(ندگان)پدیدآور
دقیق کیا, حسینجعفری, سپهرنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف از این مطالعه مقایسه اثر سطوح مختلف سولفات روی بمنظور بهبود کیفیت منی قوچ طی فرآیند انجماد – یخ گشایی در خارج از فصل تولیدمثلی بود. از پنج رأس قوچ قزل هفتهای دو بار و توسط واژن مصنوعی اسپرمگیری انجام شد. نمونههای اسپرم به چهار گروه تیماری مشتمل بر: شاهد، 5/17، 35 و 5/52 میکرومول سولفات روی اختصاص داده شده و سپس فرآیند انجماد انجام گرفت. بعد از یخگشایی نمونههای اسپرم از نظر جنبایی، مورفولوژی ومیزان مالوندیآلدهید مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان دهنده بیشترین میزان حرکت کل و پیش رونده در اسپرمهای حاوی سطح 5/17 سولفات روی بود که در مقایسه با گروه شاهد معنیدار بودند (05/0>P). اختلاف معنیداری در مورفولوژی اسپرم در گروه دریافت کننده 5/52 میکرومول سولفات روی در مقایسه با گروه شاهد وجود داشت، که سطح 5/52 باعث افزایش اسپرم غیرنرمال شده بود (05/0>P). افزودن 5/17 میکرومول از سولفات روی باعث افزایش غیرمعنیدار زندهمانی اسپرمها نسبت به گروه کنترل شد، اما افزودن 35 و 5/52 میکرومول باعث کاهش معنیدار آن شد (05/0>P). درصد تولید مالوندیآلدهید در سطح 35 از سایر گروههای تیماری و گروه شاهد کمتر بود و بین گروه 5/17 و 35 در مقایسه با گروه شاهد اختلاف معنیداری وجود داشت (05/0>P). بنابراین میتوان نتیجه گرفت استفاده از سطح 5/17 و 35 سولفات روی در رقیقکننده منی قوچ قزل سبب بهبود برخی فراسنجههای اسپرم بعد از فرآیند انجماد میشود.
کلید واژگان
اسپرمانجماد-یخگشایی
سولفات روی
قوچ
شماره نشریه
120تاریخ نشر
2018-11-221397-09-01
ناشر
موسسه تحقیقات علوم دامی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
استاد گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریزدانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز.
شاپا
2588-64362588-6428




