اثر افزودن پودر و عصاره هیدروالکلی گل بابونه بر صفات عملکردی، برخی فراسنجههای خونی و تیتر ایمنی در جوجههای گوشتی
(ندگان)پدیدآور
قائدی, مریمهدایتی, مهدیخلجی, سعیدنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این مطالعه به منظور مقایسه اثرات پودر و عصاره هیدروالکلی گل بابونه با آنتیبیوتیک محرک رشد فسفوفلاوومایسین بر عملکرد، فراسنجههای خونی و پاسخ ایمنی جوجههای گوشتی انجام شد. در این پژوهش 288 قطعه جوجه گوشتی سویۀ راس 308 (مخلوط نر و ماده) در قالب طرح کاملا" تصادفی با 6 گروه آزمایشی و 4 تکرار و 12 قطعه جوجه در هر تکرار، از سن 1 تا 42 روزگی استفاده شد. گروه آزمایشی 1 به عنوان شاهد با جیره پایه تغذیه شد، گروه آزمایشی 2، جیره پایه به همراه 045/0 درصد فسفوفلاوومایسین به عنوان آنتی بیوتیک محرک رشد و گروه آزمایشی 3، جیره پایه به همراه 05/0 درصد عصاره هیدروالکلی گل بابونه و گروههای آزمایشی 4 و 5 و 6 به ترتیب جیره پایه را به همراه 05/0، 1/0 و 3/0 درصد پودر گل بابونه دریافت کرداند. نتایج نشان داد که افزودن گل بابونه اثر معنیداری بر افزایش وزن و مصرف خوراک در کل دوره پرورش داشته و بیشترین مصرف خوراک، افزایش وزنگیری و بهبود ضریب تبدیل غذایی در گروه آزمایشی حاوی 3/0درصد پودر گل بابونه مشاهده شد (05/0P≤). میزان سرمی تریگلیسیرید، HDL و LDL در گروههای دریافت کننده گل بابونه کاهش در مقایسه با گروه شاهد معنیداری نشان داد (05/0P≤). مصرف پودر گل بابونه بر پاسخهای ایمنی هومورال علیه بیماری آنفلوآنزا اثر معنیدار داشت (05/0P≤). نتیجه نهایی مشخص کرد که مصرف 3/0 درصد پودر گل بابونه نسبت به عصاره آن، اثرات مطلوبی بر عملکرد، صفات ایمنی و فراسنجههای خونی در جوجه های گوشتی از خود نشان داده است.
کلید واژگان
بابونهبیوشیمیایی
پاسخهای ایمنی
جوجه گوشتی
عملکرد
شماره نشریه
118تاریخ نشر
2018-05-221397-03-01
ناشر
موسسه تحقیقات علوم دامی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر، ملایر، ایرانگروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر، ملایر، ایران.
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر، ملایر، ایران.
شاپا
2588-64362588-6428




