تعیین سطح نیازهای جیرهای اسیدآمینه لوسین برای جوجه خروسهای گوشتی سویه راس 308 در دوره پایانی
(ندگان)پدیدآور
صفی یاری, النازفرهومند, پرویزدانشیار, محسننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این آزمایش به منظور تعیین سطح احتیاجات اسیدآمینه لوسین کل برای جوجه خروسهای گوشتی سویه راس 308 انجام گرفت. تعیین احتیاجات اسیدآمینه لوسین براساس شاخصهای عملکردی جوجه خروسهای گوشتی در قالب طرح کاملا تصادفی با250 قطعه جوجه خروس گوشتی یک روزه سویه راس 308 از سن 24 تا 39 روزگی در 5 تیمار و 5 تکرار (در هر تکرار 10 پرنده) انجام گردید. جیره غذایی پایه حاوی ذرت، گندم و کنجاله سویا برای مقادیر کافی تمام مواد مغذی به جز اسیدآمینه لوسین بر اساس کتابچه راهنمای مدیریتی راس 308 تنظیم شد. سطوح افزایشی اسیدآمینه لوسین به جیره غذایی پایه جهت ایجاد 5 سطح اسیدآمینه لوسین در دامنه 16/1 الی 36/1 درصد تامین گردید. افزایش وزن بدن، مصرف خوراک، ضریب تبدیل غذایی و راندمان غذایی در طی دوره آزمایشی اندازه گیری شدند. نتایج این تحقیق نشان داد که مدل خطوط شکسته خطی برای برآورد احتیاجات لوسین جوجههای گوشتی سویه راس 308 بخوبی روی دادههای افزایش وزن، خوراک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی برازش داده شد و میزان لوسین مورد نیاز برای این سه صفت به ترتیب 217/1، 218/1 و 213/1 درصد جیره غذایی برآورد گردید. میانگین مقادیر شاخص خونی اسید اوریک بطور معنیداری تحت تاثیر افزودن اسیدآمینه لوسین قرار گرفت (01/0>p). نتایج این آزمایش نشان میدهد که میزان احتیاجات اسیدآمینه لوسین برای حداکثر عملکرد جوجههای گوشتی بین 213/1 الی218/1 متغییر میباشد و در این بازه، مقدار اسید اوریک خون در حداقل قرار دارد.
کلید واژگان
لوسینمدل خطوط شکسته
جوجه گوشتی
شماره نشریه
117تاریخ نشر
2018-02-201396-12-01
ناشر
موسسه تحقیقات علوم دامی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
دانشجوی دکتری گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیهاستاد گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه
استادگروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه
شاپا
2588-64362588-6428




