بررسی عملکرد مرغ های تخمگذار تجاری و بلدرچینهای تخمگذارِ ژاپنی در پاسخ به جیره های حاوی سطوح مختلف پروتئین و سیاه دانه(.Nigella sativa L)
(ندگان)پدیدآور
گلدانی, سید هادیدستار, بهروزشمس مشرق, محمودهاشمی, سید رضاعشایری زاده, امیدنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این پژوهش در دو آزمایش جداگانه به منظور بررسی اثر سطوح مختلف پروتئین و سیاه دانه بر عملکرد مرغهای تخمگذار تجاری و بلدرچینهای تخمگذار ژاپنی انجام شد. در آزمایش اول، تعداد 120 قطعه مرغ تخمگذار تجاری سویهیLSL ، در سن 44 هفتگی به 6 گروه همسان از نظر وزن تقسیم شدند. هر گروه دارای 4 تکرار و 5 قطعه مرغ در هر تکرار بود. در آزمایش دوم، تعداد 216 قطعه بلدرچین تخمگذار ژاپنی در سن 10 هفتگی به 6 گروه دارای 4 تکرار و 9 قطعه بلدرچین در هر تکرار استفاده شد. پرندگان آزمایشی به مدت 10 هفته در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با آرایش فاکتوریل 3×2 شامل 2 سطح پروتئین جیره(توصیه شده و 85 درصد توصیه شده) و 3 سطح سیاهدانه(صفر، 5/1 و 3 درصد سیاه دانه) پرورش داده شدند. نتایج هر دو آزمایش نشان دادکه کاهش سطح پروتئین جیره سبب افزایش معنیدار ضریب تبدیل خوراک در مرغهای تخمگذار و بلدرچینهای ژاپنی شد(05/0>P). درصد تخمگذاری و وزن تودۀ تخم در مرغهای تخمگذار تغذیه شده با سطح پروتئین متعادل بیشتر از مرغهای تغذیه شده با سطح کم پروتئین بود(05/0>P). در بلدرچینهای ژاپنی، درصد تخمگذاری و وزن تودۀ تخم پرندگان تغذیه شده با سطح پروتئین متعادل اختلاف معنیداری با پرندگان تغذیه شده با جیرۀ کم پروتئین نداشت(05/0P).
کلید واژگان
تولید تخموزن تودۀ تخم
ضریب تبدیل خوراک
مصرف خوراک
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2015-02-201393-12-01
ناشر
دانشگاه ارومیهUrmia University
سازمان پدید آورنده
دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشکدۀ علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایراندانشیار دانشکدۀ علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
دانشیار دانشکدۀ علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
استادیار دانشکدۀ علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
استادیار دانشکدۀ علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران




