تاثیر سطوح مختلف عصاره علف چای (Hypericum perforatum) و آنتی بیوتیک نئومایسین بر عملکرد، برخی ویژگیهای لاشه و خصوصیات گوشت سینه و ران جوجه های گوشتی
(ندگان)پدیدآور
بهشتی مقدم, ساراانصاری, زربختدلدار, حمیدجعفرپور, سید علینوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این پژوهش با هدف ارزیابی اثرات مختلف گیاه علف چای(Hypericumperfotatum) و آنتیبیوتیک نئومایسین بر عملکرد، ویژگیهای لاشه و کیفیت گوشت جوجههای گوشتی انجام شد. در این پژوهش، از 180 قطعه جوجهی گوشتی نر سویۀ راس 308 استفاده شد. این پژوهش طی شش هفته و در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار، سه تکرار(پن) در هر تیمار و 12 قطعه جوجه در هر پن انجام گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل: تیمار شاهد(بدون افزودنی)، سه سطح عصارۀ علفچای(25/0، 50/0 و75/0گرم درکیلوگرم جیره)، و آنتیبیوتیک نئومایسین(2/0 گرم درکیلوگرم جیره) بودند. برای اندازهگیری تردی گوشت از تست فشاری با پروپ دندانی(TA7) استفاده شد و تست تجزیه و تحلیل ترکیب بافت با پروپ استوانهای(TA25) انجام گرفت. جوجههای تغذیه شده با آنتیبیوتیک، بیشترین مصرف خوراک را در کل دوره، نسبت به جوجههای تغذیه شده با علفچای داشتند(05/0>P). افزودن عصارۀ علفچای بهطور معنیداری میزان پروتئین سینه و ران را افزایش داد(05/0P
کلید واژگان
پروتئین گوشتتردی گوشت
کیفیت گوشت
مصرف خوراک
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2015-02-201393-12-01
ناشر
دانشگاه ارومیهUrmia University
سازمان پدید آورنده
فارغالتحصیل کارشناسیارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساریاستادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران.
استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران.
استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران.




