| dc.contributor.author | هوشمندی, علی محمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | بوجارپور, محمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | یعقوبفر, اکبر | fa_IR |
| dc.contributor.author | سالاری, سمیه | fa_IR |
| dc.contributor.author | رکنی, حسن | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T17:04:37Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T17:04:37Z | |
| dc.date.available | 1399-07-08T17:04:37Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-29T17:04:37Z | |
| dc.date.issued | 2017-05-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1396-03-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2016-04-17 | en_US |
| dc.date.submitted | 1395-01-29 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | هوشمندی, علی محمد, بوجارپور, محمد, یعقوبفر, اکبر, سالاری, سمیه, رکنی, حسن. (1396). تأثیر شکل خوراک، ارقام جو و مکمل آنزیمی بر عملکرد، خصوصیات لاشه و پاسخ ایمنی جوجههای گوشتی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی), 30(114), 257-272. doi: 10.22092/asj.2017.111327 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2588-6436 | |
| dc.identifier.issn | 2588-6428 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/asj.2017.111327 | |
| dc.identifier.uri | https://asj.areeo.ac.ir/article_111327.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/12436 | |
| dc.description.abstract | آزمایشی با روش فاکتوریل 2×2×3 با قالب کاملاً تصادفی در 12 تیمار ، 3 تکرار و 27 قطعه جوجه در هر تکرار برای بررسی تأثیر شکل خوراک، رقم جو و مکمل آنزیمی بر عملکرد، خصوصیات لاشه و پاسخ ایمنی جوجههای گوشتی با استفاده از 972 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 اجرا شد. عاملهای اصلی و سطوح هر عامل شامل رقم جو (فجر، ریحانه و یوسف)، شکل خوراک (آردی و پلت) و سطح آنزیم (صفر و 05/0گرم در کیلوگرم) بودند. بر اساس نتایج حاصله در کل دوره پرورش، مقدار مصرف خوراک و سرعت رشد تحت تأثیر اثرات اصلی و اثرات متقابل تیمارهای آزمایشی قرار گرفت (05/0> P). اثرات اصلی (به استثنای رقم) و اثرات متقابل شاخص کارآیی تولید را تحت تأثیر قرار_دادند (05/0> P). پلت نمودن جیره و استفاده از آنزیم، عملکرد و درصد وزن نسبی کبد و صفرا را به طور معنی داری بهبود داد (05/0> P). عیار پادتن تولیدی علیه گلبول قرمز گوسفند (SRBC) و ایمنوگلوبولین نوعIgM تحت تأثیر اثرات اصلی و اثرات متقابل بین عوامل قرار نگرفت، اما غلظت ایمنوگلوبولین نوع IgG با افزودن آنزیم به جیرهها بطور معنیداری افزایش یافت (05/0> P). نتایج این تحقیق نشان داد استفاده از جو رقم ریحانه به شکل پلت و همراه با آنزیم بدون اثر منفی بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجههای گوشتی قابل توصیه است. | fa_IR |
| dc.format.extent | 1903 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات علوم دامی کشور | fa_IR |
| dc.publisher | Agricultural Research,Education and Extension Organization | en_US |
| dc.relation.ispartof | علوم دامی (پژوهش و سازندگی) | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Animal Sciences Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/asj.2017.111327 | |
| dc.subject | پاسخ ایمنی | fa_IR |
| dc.subject | جوجه گوشتی | fa_IR |
| dc.subject | رقم جو | fa_IR |
| dc.subject | پلت | fa_IR |
| dc.subject | شاخص تولید | fa_IR |
| dc.title | تأثیر شکل خوراک، ارقام جو و مکمل آنزیمی بر عملکرد، خصوصیات لاشه و پاسخ ایمنی جوجههای گوشتی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی دکتری تخصصی تغذیه طیور دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان | fa_IR |
| dc.contributor.department | عضو هیئت علمی گروه علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان | fa_IR |
| dc.contributor.department | عضو هیئت علمی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور | fa_IR |
| dc.contributor.department | عضو هیئت علمی گروه علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان | fa_IR |
| dc.contributor.department | عضو هیئت علمی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 30 | |
| dc.citation.issue | 114 | |
| dc.citation.spage | 257 | |
| dc.citation.epage | 272 | |