| dc.contributor.author | برسلانی, علیرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | رضائی پور, وحید | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T17:04:36Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T17:04:36Z | |
| dc.date.available | 1399-07-08T17:04:36Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-29T17:04:36Z | |
| dc.date.issued | 2017-05-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1396-03-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2016-02-28 | en_US |
| dc.date.submitted | 1394-12-09 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | برسلانی, علیرضا, رضائی پور, وحید. (1396). بررسی اثر متقابل سطح پروتئین جیره، کنجالهکنجد و آنزیم فیتاز بر صفات عملکرد، لاشه و فراسنجه های خونی بلدرچین ژاپنی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی), 30(114), 157-168. doi: 10.22092/asj.2017.111319 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2588-6436 | |
| dc.identifier.issn | 2588-6428 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/asj.2017.111319 | |
| dc.identifier.uri | https://asj.areeo.ac.ir/article_111319.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/12428 | |
| dc.description.abstract | این آزمایش به منظور بررسی اثر سطح پروتئین جیره و مقادیر مختلف کنجاله کنجد مکمل شده با آنزیم فیتاز بر صفات عملکرد، لاشه و فراسنجههای خونی بلدرچین ژاپنی انجام گرفت. تعداد 360 قطعه جوجه مخلوط بلدرچین ژاپنی یکروزه بین 36 واحد آزمایشی تقسیم شدند. یک طرح کامل تصادفی با قالب فاکتوریل 2×3×2 شامل دو سطح پروتئین جیره (24 و 20 درصد)، سه سطح کنجاله کنجد (صفر، 12 و 24 درصد) با و بدون مکمل آنزیمی فیتاز با 12 تیمار، 3 تکرار و 120 قطعه جوجه در هر تکرار در دوره سنی 8 تا 42 روزگی انجام گرفت. کاهش سطح پروتئین جیره به طور معنیداری سبب بهبود نسبت راندمان پروتئین مصرفی، کاهش مصرف خوراک و میزان اسید اوریک خون شد (05/0P<). مصرف کنجاله کنجد باعث کاهش مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی و کاهش کلسترول خون گردید (05/0P<). افزودن آنزیم فیتاز به جیرههای مصرفی اثر معنیداری بر عملکرد، فراسنجههای خونی و ویژگیهای لاشه نداشت. نتایج این آزمایش نشان داد در تنظیم جیره بلدرچین میتوان از جیرههای کم پروتئین و کنجاله کنجد تا سطح 24 درصد بدون بروز اثر منفی بر عملکرد، لاشه و فراسنجههای خونی استفاده کرد همچنین این نوع جیرهها باعث بهبود غلظت متابولیتهای بیوشیمیایی خون مثل اسید اوریک و کلسترول میشوند. استفاده از سطح پایین پروتئین و سطح بالای کنجاله کنجد در جیره اثر منفی بر عملکرد، صفات لاشه یا فراسنجههای خونی پرندگان ایجاد نکرد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 1023 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات علوم دامی کشور | fa_IR |
| dc.publisher | Agricultural Research,Education and Extension Organization | en_US |
| dc.relation.ispartof | علوم دامی (پژوهش و سازندگی) | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Animal Sciences Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/asj.2017.111319 | |
| dc.subject | بلدرچین | fa_IR |
| dc.subject | پروتئین | fa_IR |
| dc.subject | فیتاز | fa_IR |
| dc.subject | کنجاله کنجد | fa_IR |
| dc.title | بررسی اثر متقابل سطح پروتئین جیره، کنجالهکنجد و آنزیم فیتاز بر صفات عملکرد، لاشه و فراسنجه های خونی بلدرچین ژاپنی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم شهر | fa_IR |
| dc.citation.volume | 30 | |
| dc.citation.issue | 114 | |
| dc.citation.spage | 157 | |
| dc.citation.epage | 168 | |