بررسی تغییرات آنیونی - کاتیونی جیره بر عملکرد شیردهی، شاخص های تولیدمثلی، اسیدهای چرب شیر و مواد معدنی سرم در گاوهای شیرده هلشتاین در تنش حرارتی
(ندگان)پدیدآور
سیادتی, آناهیتاچاشنی دل, یداللهدیرنده, عیسینوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این پژوهش بهمنظور بررسی تاثیر سطوح مختلف تفاوت کاتیون-آنیون جیره (DCAD) بر عملکرد شیردهی، پروفیل اسیدهای چرب شیر، غلظت مواد معدنی پلاسما و ادرار طی تنش حرارتی انجام شد. در این پژوهش 18 راس گاو هلشتاین نوبت زایش سوم با میانگین تولید شیر 5/1±5/43 لیتر در قالب طرح کاملا تصادفی بهصورت تصادفی به گروههای آزمایشی: (1) 200+ میلی اکی والان در کیلوگرم ماده خشک مصرفی (2) 330+ میلی اکی والان در کیلوگرم ماده خشک مصرفی و (3) 550+ میلی اکی والان در کیلوگرم ماده خشک مصرفی اختصاص یافتند. گاوها از روز زایش و بعد از 14 روز عادتدهی، سه هفته با گروههای بالا تغذیه شدند. نتایج نشان داد سطوح مختلف DCAD بر مقدار مصرف خوراک، تولید شیر و چربی شیر را تحت تاثیر قرار داد وبا افزایش سطح DCAD افزایش یافت (01/0 P
کلید واژگان
تفاوت کاتیون- آنیونتنش حرارتی
عملکرد شیردهی
pH خون
شماره نشریه
113تاریخ نشر
2017-02-191395-12-01
ناشر
موسسه تحقیقات علوم دامی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساریگروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
شاپا
2588-64362588-6428




