• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم دامی (پژوهش و سازندگی)
    • دوره 29, شماره 111
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم دامی (پژوهش و سازندگی)
    • دوره 29, شماره 111
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مقایسه عملکرد و خصوصیات لاشه سه آمیخته تجارتی جوجه گوشتی موجود در ایران در شرایط مدیریت تغذیه ای مختلف

    (ندگان)پدیدآور
    لطف الهیان, هوشنگحسینی, سید عبدا...
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    842.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به منظور بررسی عملکرد و خصوصیات لاشه سه آمیخته تجاری جوجه گوشتی (A, B, C) با چهار برنامه تغذیه­ای مختلف آزمایشی در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی انجام شد. چهار برنامه تغذیه ای مختلف در چهار مرحله مجزا، به عنوان بلوک در نظر گرفته شد. برنامه تغذیه ای اول استفاده از جیره در چهار دوره، دوم استفاده از جیره با انرژی و پروتئین بالا، سوم استفاده از جیره به صورت پلت و چهارم استفاده از جیره با انرژی و پروتئین پایین بود. در هر مرحله سه آمیخته تجاری (تیمار) در چهار تکرار در سالنهای مجزا بر روی 2000 قطعه جوجه گوشتی به مدت 42 روز مورد بررسی قرار گرفتند. در هر مرحله مدیریت پرورش نیز برای هر سه سویه مشابه بود. در تمامی مراحل در طول آزمایش، افزایش وزن، خوراک مصرفی روزانه و ضریب تبدیل غذایی و درصد تلفات، میانگین وزن بدن، شاخص تولید و خصوصیات لاشه (درصد لاشه، سینه، ران و چربی محوطه بطنی) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد در کل، سویه B بالاترین و سویه C پایین­ترین میانگین افزایش وزن بدن و خوراک مصرفی را داشت (05/0>P). استفاده از برنامه تغذیه ای جیره ها به صورت پلت بیشترین و جیره چهار دوره کمترین میانگین­های افزایش وزن روزانه و خوراک مصرفی را به خوداختصاص دادند، جیره­­های با انرژی و پروتئین پایین و پلت بیشترین و جیره با انرژی و پروتئین بالا کمترین میانگین وزن بدن را نشان دادند (05/0>P). جیره با انرژی و پروتئین بالا بیشترین و جیره چهار مرحله­ای کمترین درصد ماندگاری را داشتند (05/0>P). سویه B بیشترین و سویه C کمترین مقدار شاخص تولید را به خود اختصاص دادند (05/0>P). همچنین در مورد اثر برنامه­ تغذیه­ای، جیره با انرژی و پروتئین بالا و جیره پلت بیشترین و جیره چهار مرحله­ای و جیره با انرژی و پروتئین پایین کمترین مقدار این شاخص را داشتند (05/0>P). اثر سویه بر درصد لاشه، سینه و چربی حفره بطنی معنی­دار بود و سویه B بالاترین و سویه C کمترین درصد لاشه و سینه را  به خود اختصاص دادند (05/0>P). اثر برنامه تغذیه­ای بر درصد لاشه معنی­دار بود. جیره با انرژی و پروتئین بالا، بیشترین و جیره با انرژی و پروتئین پایین، کمترین درصد لاشه را موجب شدند (05/0 >P).P). استفاده از برنامه تغذیه ای جیره ها به صورت پلت بیشترین و جیره چهار دوره کمترین میانگین­های افزایش وزن روزانه و خوراک مصرفی را به خوداختصاص دادند، جیره­­های با انرژی و پروتئین پایین و پلت بیشترین و جیره با انرژی و پروتئین بالا کمترین میانگین وزن بدن را نشان دادند (05/0>P). جیره با انرژی و پروتئین بالا بیشترین و جیره چهار مرحله­ای کمترین درصد ماندگاری را داشتند (05/0>P). سویه B بیشترین و سویه C کمترین مقدار شاخص تولید را به خود اختصاص دادند (05/0>P). همچنین در مورد اثر برنامه­ تغذیه­ای، جیره با انرژی و پروتئین بالا و جیره پلت بیشترین و جیره چهار مرحله­ای و جیره با انرژی و پروتئین پایین کمترین مقدار این شاخص را داشتند (05/0>P). اثر سویه بر درصد لاشه، سینه و چربی حفره بطنی معنی­دار بود و سویه B بالاترین و سویه C کمترین درصد لاشه و سینه را  به خود اختصاص دادند (05/0>P). اثر برنامه تغذیه­ای بر درصد لاشه معنی­دار بود. جیره با انرژی و پروتئین بالا، بیشترین و جیره با انرژی و پروتئین پایین، کمترین درصد لاشه را موجب شدند (05/0 >P).P). جیره با انرژی و پروتئین بالا بیشترین و جیره چهار مرحله­ای کمترین درصد ماندگاری را داشتند (05/0>P). سویه B بیشترین و سویه C کمترین مقدار شاخص تولید را به خود اختصاص دادند (05/0>P). همچنین در مورد اثر برنامه­ تغذیه­ای، جیره با انرژی و پروتئین بالا و جیره پلت بیشترین و جیره چهار مرحله­ای و جیره با انرژی و پروتئین پایین کمترین مقدار این شاخص را داشتند (05/0>P). اثر سویه بر درصد لاشه، سینه و چربی حفره بطنی معنی­دار بود و سویه B بالاترین و سویه C کمترین درصد لاشه و سینه را  به خود اختصاص دادند (05/0>P). اثر برنامه تغذیه­ای بر درصد لاشه معنی­دار بود. جیره با انرژی و پروتئین بالا، بیشترین و جیره با انرژی و پروتئین پایین، کمترین درصد لاشه را موجب شدند (05/0 >P).P). سویه B بیشترین و سویه C کمترین مقدار شاخص تولید را به خود اختصاص دادند (05/0>P). همچنین در مورد اثر برنامه­ تغذیه­ای، جیره با انرژی و پروتئین بالا و جیره پلت بیشترین و جیره چهار مرحله­ای و جیره با انرژی و پروتئین پایین کمترین مقدار این شاخص را داشتند (05/0>P). اثر سویه بر درصد لاشه، سینه و چربی حفره بطنی معنی­دار بود و سویه B بالاترین و سویه C کمترین درصد لاشه و سینه را  به خود اختصاص دادند (05/0>P). اثر برنامه تغذیه­ای بر درصد لاشه معنی­دار بود. جیره با انرژی و پروتئین بالا، بیشترین و جیره با انرژی و پروتئین پایین، کمترین درصد لاشه را موجب شدند (05/0 >P).P). همچنین در مورد اثر برنامه­ تغذیه­ای، جیره با انرژی و پروتئین بالا و جیره پلت بیشترین و جیره چهار مرحله­ای و جیره با انرژی و پروتئین پایین کمترین مقدار این شاخص را داشتند (05/0>P). اثر سویه بر درصد لاشه، سینه و چربی حفره بطنی معنی­دار بود و سویه B بالاترین و سویه C کمترین درصد لاشه و سینه را  به خود اختصاص دادند (05/0>P). اثر برنامه تغذیه­ای بر درصد لاشه معنی­دار بود. جیره با انرژی و پروتئین بالا، بیشترین و جیره با انرژی و پروتئین پایین، کمترین درصد لاشه را موجب شدند (05/0 >P).P). اثر سویه بر درصد لاشه، سینه و چربی حفره بطنی معنی­دار بود و سویه B بالاترین و سویه C کمترین درصد لاشه و سینه را  به خود اختصاص دادند (05/0>P). اثر برنامه تغذیه­ای بر درصد لاشه معنی­دار بود. جیره با انرژی و پروتئین بالا، بیشترین و جیره با انرژی و پروتئین پایین، کمترین درصد لاشه را موجب شدند (05/0 >P).P). اثر برنامه تغذیه­ای بر درصد لاشه معنی­دار بود. جیره با انرژی و پروتئین بالا، بیشترین و جیره با انرژی و پروتئین پایین، کمترین درصد لاشه را موجب شدند (05/0 >P).P).
    کلید واژگان
    جوجه گوشتی
    سویه تجارتی
    عملکرد
    مدیریت تغذیه
    خصوصیات لاشه

    شماره نشریه
    111
    تاریخ نشر
    2016-08-22
    1395-06-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات علوم دامی کشور
    Agricultural Research,Education and Extension Organization
    سازمان پدید آورنده
    استادیار، بخش تحقیقات تغذیه و فیزیولوژی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران.
    دانشیار، بخش تحقیقات تغذیه و فیزیولوژی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران.

    شاپا
    2588-6436
    2588-6428
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/asj.2016.106919
    https://asj.areeo.ac.ir/article_106919.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/12365

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب