| dc.contributor.author | یزدانی, سلیمه | fa_IR |
| dc.contributor.author | انصاری, زربخت | fa_IR |
| dc.contributor.author | دلدار, حمید | fa_IR |
| dc.contributor.author | جعفرپور, سید علی | fa_IR |
| dc.contributor.author | بهشتی, سارا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T17:04:23Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T17:04:23Z | |
| dc.date.available | 1399-07-08T17:04:23Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-29T17:04:23Z | |
| dc.date.issued | 2016-05-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1395-03-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2014-11-05 | en_US |
| dc.date.submitted | 1393-08-14 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | یزدانی, سلیمه, انصاری, زربخت, دلدار, حمید, جعفرپور, سید علی, بهشتی, سارا. (1395). تاثیر سطوح مختلف ژل آلوئه ورا بر عملکرد، خصوصیات لاشه، کیفیت گوشت و فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی), 29(110), 67-80. doi: 10.22092/asj.2016.106521 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2588-6436 | |
| dc.identifier.issn | 2588-6428 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/asj.2016.106521 | |
| dc.identifier.uri | https://asj.areeo.ac.ir/article_106521.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/12350 | |
| dc.description.abstract | <strong>این پژوهش به منظور ارزیابی استفاده از سطوح مختلف ژل آلوئهورا و آنتیبیوتیک نئومایسین بر عملکرد، ویژگیهای لاشه، کیفیت گوشت و بعضی فراسنجه های خونی جوجههای گوشتی انجام شد. تعداد 180 قطعه جوجه گوشتی نر راس (308)، در قالب طرح کاملا تصادفی با پنج تیمار، سه تکرار و 12 قطعه جوجه در هر تکرار استفاده شدند. تیمارهای آزمایشی شامل: تیمار شاهد (بدون افزودنی)، سطوح مختلف 5/1، 2، 5/2 درصد ژل آلوئهورا و آنتیبیوتیک نئومایسین (2/0 گرم در کیلوگرم جیره) بودند. </strong><strong>خوراک مصرفی، افزایش وزن بدن، ضریب تبدیل غذایی، برخی از خصوصیات لاشه، فراسنجههای خونی و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی گوشت اندازه گیری شدند.</strong><strong>در دوره پایانی و کل دوره به ترتیب، جوجههایی که تیمارهای2 ، 5/2 و 2 درصد ژل آلوئهورا دریافت کرده بودند کمترین مصرف خوراک و در دوره رشد، بیشترین افزایش وزن را از خود نشان دادند. همچنین، ضریب تبدیل در دوره پایانی و کل دوره در تیمار 2 درصد ژل کاهش معنیداری داشت (05/0</strong><strong>></strong>P<strong>).</strong><strong> بیشترین مقدار وزن نسبی قلب مربوط به تیمار 5/1 درصد ژل بود. در شش هفتگی، تیمارهای نئومایسین، 2 و 5/2 درصد ژل، کمترین غلظت کلسترول پلاسما و </strong>LDL<strong>را داشتند</strong><strong> (05/0</strong><strong>></strong>P<strong>)</strong><strong>. </strong><strong>بیشترین ماده خشک در بافت عضله سینه مربوط به تیمار 2 درصد ژل و بیشترین پروتئین مربوط به تیمارهای مکمل شده با ژل آلوئهورا و نئومایسین بود (05/0></strong>P<strong>). افزودن 5/2 درصد ژل آلوئهورا به جیره به طور معنیداری ماده خشک و چربی ران را افزایش داد (05/0></strong>P<strong>). </strong><strong>تیمار 5/1 درصد ژل آلوئهورا دارای بیشترین سختی بافت ران و تیمار 5/2 درصد ژل دارای بیشترین </strong><strong>بههمپیوستگی و الاستیسیته</strong><strong> بود (05/0></strong>P<strong>). بر اساس نتایج آزمایش حاضر، اگرچه افزودن ژل آلوئهورا به جیره جوجههای گوشتی تاثیر مثبتی بر ویژگی فیزیکی گوشت نداشت ولی موجب بهبود کیفیت شیمیایی گوشت و صفات عملکردی شد.</strong> | fa_IR |
| dc.format.extent | 1208 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات علوم دامی کشور | fa_IR |
| dc.publisher | Agricultural Research,Education and Extension Organization | en_US |
| dc.relation.ispartof | علوم دامی (پژوهش و سازندگی) | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Animal Sciences Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/asj.2016.106521 | |
| dc.subject | ژل آلوئه ورا | fa_IR |
| dc.subject | آنتی بیوتیک | fa_IR |
| dc.subject | خصوصیات لاشه | fa_IR |
| dc.subject | فراسنجه های خونی | fa_IR |
| dc.subject | جوجه های گوشتی | fa_IR |
| dc.title | تاثیر سطوح مختلف ژل آلوئه ورا بر عملکرد، خصوصیات لاشه، کیفیت گوشت و فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار، گروه علوم دامی ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه علوم دامی ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیارگروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری. | fa_IR |
| dc.citation.volume | 29 | |
| dc.citation.issue | 110 | |
| dc.citation.spage | 67 | |
| dc.citation.epage | 80 | |