نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorیزدانی, سلیمهfa_IR
dc.contributor.authorانصاری, زربختfa_IR
dc.contributor.authorدلدار, حمیدfa_IR
dc.contributor.authorجعفرپور, سید علیfa_IR
dc.contributor.authorبهشتی, ساراfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T17:04:23Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T17:04:23Z
dc.date.available1399-07-08T17:04:23Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T17:04:23Z
dc.date.issued2016-05-21en_US
dc.date.issued1395-03-01fa_IR
dc.date.submitted2014-11-05en_US
dc.date.submitted1393-08-14fa_IR
dc.identifier.citationیزدانی, سلیمه, انصاری, زربخت, دلدار, حمید, جعفرپور, سید علی, بهشتی, سارا. (1395). تاثیر سطوح مختلف ژل آلوئه ورا بر عملکرد، خصوصیات لاشه، کیفیت گوشت و فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی), 29(110), 67-80. doi: 10.22092/asj.2016.106521fa_IR
dc.identifier.issn2588-6436
dc.identifier.issn2588-6428
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/asj.2016.106521
dc.identifier.urihttps://asj.areeo.ac.ir/article_106521.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/12350
dc.description.abstract<strong>این پژوهش به منظور ارزیابی استفاده از سطوح مختلف ژل آلوئه­ورا و آنتی­بیوتیک نئومایسین بر عملکرد، ویژگی­های لاشه، کیفیت گوشت و بعضی فراسنجه های خونی جوجه­های گوشتی انجام شد. تعداد 180 قطعه جوجه گوشتی نر راس (308)، در قالب طرح کاملا تصادفی با پنج تیمار، سه تکرار و 12 قطعه جوجه در هر تکرار استفاده شدند. تیمار­های آزمایشی شامل: تیمار شاهد (بدون افزودنی)، سطوح مختلف 5/1، 2، 5/2 درصد ژل آلوئه­ورا و آنتی­بیوتیک نئومایسین (2/0 گرم در کیلوگرم جیره) بودند. </strong><strong>خوراک مصرفی، افزایش وزن بدن، ضریب تبدیل غذایی، برخی از خصوصیات لاشه، فراسنجه­های خونی و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی گوشت اندازه گیری شدند.</strong><strong>در دوره پایانی و کل دوره به ترتیب، جوجه­هایی که تیمارهای2 ، 5/2 و 2 درصد ژل آلوئه­ورا دریافت کرده بودند کمترین مصرف خوراک و در دوره رشد، بیشترین افزایش وزن را از خود نشان دادند. همچنین، ضریب تبدیل در دوره پایانی و کل دوره در تیمار 2 درصد ژل کاهش معنی­داری داشت (05/0</strong><strong>></strong>P<strong>).</strong><strong> بیشترین مقدار وزن نسبی قلب مربوط به تیمار 5/1 درصد ژل بود. در شش هفتگی، تیمار­های نئومایسین، 2 و 5/2 درصد ژل، کمترین غلظت کلسترول پلاسما و </strong>LDL<strong>را داشتند</strong><strong> (05/0</strong><strong>></strong>P<strong>)</strong><strong>. </strong><strong>بیشترین ماده خشک در بافت عضله سینه مربوط به تیمار 2 درصد ژل و بیشترین پروتئین مربوط به تیمار­های مکمل شده با ژل آلوئه­ورا و نئومایسین بود (05/0></strong>P<strong>). افزودن 5/2 درصد ژل آلوئه­ورا به جیره به طور معنی­داری ماده خشک و چربی ران را افزایش داد (05/0></strong>P<strong>). </strong><strong>تیمار 5/1 درصد ژل آلوئه­ورا دارای بیشترین سختی بافت ران و تیمار 5/2 درصد ژل دارای بیشترین </strong><strong>به­هم­پیوستگی و الاستیسیته</strong><strong> بود (05/0></strong>P<strong>). بر اساس نتایج آزمایش حاضر، اگرچه افزودن ژل آلوئه­ورا به جیره جوجه­های گوشتی تاثیر مثبتی بر ویژگی فیزیکی گوشت نداشت ولی موجب بهبود کیفیت شیمیایی گوشت و صفات عملکردی شد.</strong>fa_IR
dc.format.extent1208
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات علوم دامی کشورfa_IR
dc.publisherAgricultural Research,Education and Extension Organizationen_US
dc.relation.ispartofعلوم دامی (پژوهش و سازندگی)fa_IR
dc.relation.ispartofAnimal Sciences Journalen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/asj.2016.106521
dc.subjectژل آلوئه وراfa_IR
dc.subjectآنتی بیوتیکfa_IR
dc.subjectخصوصیات لاشهfa_IR
dc.subjectفراسنجه های خونیfa_IR
dc.subjectجوجه های گوشتیfa_IR
dc.titleتاثیر سطوح مختلف ژل آلوئه ورا بر عملکرد، خصوصیات لاشه، کیفیت گوشت و فراسنجه های خونی جوجه های گوشتیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، گروه علوم دامی ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساریfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه علوم دامی ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساریfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیارگروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساریfa_IR
dc.contributor.departmentدانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری.fa_IR
dc.citation.volume29
dc.citation.issue110
dc.citation.spage67
dc.citation.epage80


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد