• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم دامی (پژوهش و سازندگی)
    • دوره 28, شماره 109
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم دامی (پژوهش و سازندگی)
    • دوره 28, شماره 109
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثرات استفاده از تفاله لیموترش معمول و عمل‌‌آوری شده بر عملکرد، صفات کیفی تخم‌مرغ و فراسنجه‌های خونی در مرغ‌های تخم‌گذار

    (ندگان)پدیدآور
    نوبخت, علیقلعه نویی, محمدرضا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    964.0کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    این آزمایش، جهت ارزیابی اثرات استفاده از سطوح مختلف تفاله لیموترش معمول و عمل‌‌آوری شده با اوره بر عملکرد، صفات کیفیت تخم‌مرغ و فراسنجه‌های خونی مرغ‌های تخم‌گذار انجام شد. در این آزمایش، تعداد 192 قطعه مرغ تخم‌‌گذار سویه های لاین- W36 از سن 35 تا 46 هفتگی در 4 تیمار، 4 تکرار و با تعداد 12 قطعه مرغ در هر تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی استفاده شد. گروه‌های آزمایشی شامل: 1) شاهد(بدون استفاده از تفاله لیمو)، 2) جیره حاوی 4 درصد تفاله لیمو عمل‌‌آوری نشده، 3) جیره حاوی 4 درصد تفاله لیموی عمل‌‌آوری شده با 5/0 درصد اوره و 4) جیره حاوی 4 درصد تفاله لیموی عمل‌‌آوری شده با 1 درصد اوره بودند. نتایج آزمایش نشان دادند که استفاده از تفاله لیمو و عمل‌‌آوری آن با اوره دارای اثرات معنی‌‌داری بر عملکرد و صفات کیفی تخم‌‌مرغ در مرغ‌های تخم‌گذار می‌‌باشد)05/0(P. هر چند استفاده از تفاله لیموی عمل‌‌آوری نشده نیز در مقایسه با شاهد موجب بهبود معنی‌دار عملکرد و صفات کیفی تخم‌‌مرغ گردید، لیکن مرغ‌ها بهترین عملکرد را با استفاده از 4 درصد تفاله لیموی عمل‌‌آوری شده با 5/0 درصد اوره نشان دادند. به طوری که بیشترین وزن تخم‌مرغ، بالاترین درصد تولید و تولید توده‌‌ای تخم‌مرغ، بیشترین مقدار خوراک مصرفی، بهترین ضریب تبدیل خوراک، کمترین هزینه خوراک به ازای هر کیلوگرم تخم‌‌مرغ تولیدی، بالاترین شاخص رنگ زرده، وزن زرده و واحد هاو در این گروه آزمایشی به دست آمد. استفاده از تفاله لیموی عمل‌‌آوری شده با 1 درصد اوره، در مقایسه با سطح 5/0 درصدی عمل‌‌آوری، اثرات سوئی بر عملکرد و صفات کیفی تخم‌‌مرغ داشت. استفاده از تفاله لیمو و عمل‌‌آوری آن در مقایسه با شاهد اثرات معنی‌داری بر فراسنجه‌های خونی مرغ‌ها نداشت)05/0(P>. نتیجه‌‌گیری نهایی این­که استفاده از تفاله لیموترش عمل‌‌آوری شده با 5/0 درصد اوره موجب اصلاح عملکرد و صفات کیفی تخم‌‌مرغ و کاهش هزینه تولید در مرغ‌های تخم‌‌گذار می‌گردد.
    کلید واژگان
    اوره
    تفاله لیمو
    عمل‌‌آوری
    مرغ‌های تخم‌‌گذار
    عملکرد

    شماره نشریه
    109
    تاریخ نشر
    2016-02-20
    1394-12-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات علوم دامی کشور
    Agricultural Research,Education and Extension Organization
    سازمان پدید آورنده
    دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی- واحد مراغه
    عضو هیات علمی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی

    شاپا
    2588-6436
    2588-6428
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/asj.2016.106093
    https://asj.areeo.ac.ir/article_106093.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/12343

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب