نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorیعقوبفر, اکبرfa_IR
dc.contributor.authorایلاء, نیماfa_IR
dc.contributor.authorدهقان, میناfa_IR
dc.contributor.authorکوچکی, علیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T17:04:16Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T17:04:16Z
dc.date.available1399-07-08T17:04:16Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T17:04:16Z
dc.date.issued2015-08-23en_US
dc.date.issued1394-06-01fa_IR
dc.date.submitted2014-12-22en_US
dc.date.submitted1393-10-01fa_IR
dc.identifier.citationیعقوبفر, اکبر, ایلاء, نیما, دهقان, مینا, کوچکی, علی. (1394). اثر کربوهیدرات‌های دیواره سلولی سبوس و دانه گندم در جیره های همراه و بدون آنزیم بر فعالیت آنزیم‌های سرم و روده، اسیدهای چرب فرار، ریخت‌شناسی و جمعیت باکتریایی روده جوجه های گوشتی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی), 28(107), 253-268. doi: 10.22092/asj.2015.102421fa_IR
dc.identifier.issn2588-6436
dc.identifier.issn2588-6428
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/asj.2015.102421
dc.identifier.urihttps://asj.areeo.ac.ir/article_102421.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/12310
dc.description.abstractآزمایشی با استفاده از 750  قطعه جوجه گوشتی یک روزه (سویه راس 308) در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار و 5 تکرار  با 30 قطعه در هر تکرار برای بررسی اثرات کربوهیدرات غیر نشاسته ای گندم و سبوس گندم  بر فراسنجه های فیزیولوژیکی، شمارش جمعیت میکروبی و اسیدهای چرب فرار روده باریک اجرا گردید. تیمار های آزمایشی شامل 1- جیره شاهد، 2- جیره حاوی گندم، 3- جیره حاوی سبوس گندم، 4- جیره حاوی گندم مکمل شده با آنزیم و 5- جیره حاوی سبوس گندم مکمل شده با آنزیم بودند. تاثیر کربوهیدرات غیر نشاسته ای (گندم و سبوس گندم) در تغییر جمعیت باکتریایی روده باریک جوجه های گوشتی، معنی­دار  بود. کمترین جمعیت باکتری های گرم منفی، کلی فرم و کلستریدیوم و بیشترین جمعیت لاکتوباسیل و بیفیدوباکتری در گروه شاهد و تیمارهای مکمل شده با آنزیم مشاهده شدند. کمترین و بیشترین مقدار اسیدیته (pH) به ترتیب مربوط به جیره های حاوی گندم و سبوس گندم با آنزیم بود. بیشترین مقدار گران روی (ویسکوزیته) در جیره حاوی سبوس گندم و کمترین آن در گروه شاهد مشاهده شد. تاثیر جیره های حاوی کربوهیدرات غیر نشاسته ای بر فعالیت آنزیمی لوزالمعده و غلظت آنزیمی سرم خون جوجه­ها افزایش معنی­داری داشت. استفاده از گندم باعث کاهش ارتفاع پرز و افزایش عمق کریپت گردید، اما مکمل نمودن  با آنزیم باعث افزایش طول پرز و کاهش عمق کریپت گردید. بیشترین ارتفاع پرز  ایلئوم به تیمار گندم+آنزیم تعلق داشت. در کل استفاده از گندم و سبوس گندم در جیره های غذایی جوجه­های گوشتی تاثیر نامطلوبی در صفات فیزیولوژی جوجه های گوشتی داشت، ولی استفاده از آنزیم باعث بهبود اثرات نامطلوب گردیدfa_IR
dc.format.extent1689
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات علوم دامی کشورfa_IR
dc.publisherAgricultural Research,Education and Extension Organizationen_US
dc.relation.ispartofعلوم دامی (پژوهش و سازندگی)fa_IR
dc.relation.ispartofAnimal Sciences Journalen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/asj.2015.102421
dc.subjectگندمfa_IR
dc.subjectسبوس گندمfa_IR
dc.subjectکربوهیدرات غیر نشاسته ایfa_IR
dc.subjectجمعیت باکتریاییfa_IR
dc.subjectاسیدهای چرب فرارfa_IR
dc.subjectجوجه گوشتیfa_IR
dc.titleاثر کربوهیدرات‌های دیواره سلولی سبوس و دانه گندم در جیره های همراه و بدون آنزیم بر فعالیت آنزیم‌های سرم و روده، اسیدهای چرب فرار، ریخت‌شناسی و جمعیت باکتریایی روده جوجه های گوشتیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد و عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات علوم دامی کشورfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرجfa_IR
dc.contributor.departmentدانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرجfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ازمایشگاه تغذیه دام و طیور موسسه تحقیقات علوم دامی کشورfa_IR
dc.citation.volume28
dc.citation.issue107
dc.citation.spage253
dc.citation.epage268


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد