• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم دامی (پژوهش و سازندگی)
    • دوره 28, شماره 107
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم دامی (پژوهش و سازندگی)
    • دوره 28, شماره 107
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر غلظت های مختلف عصاره گل راعی بر عملکرد، فراسنجه‌های خون و کیفیت فیزیکی و شیمیایی گوشت جوجه های گوشتی

    (ندگان)پدیدآور
    بهشتی مقدم, ساراانصاری پیرسرائی, زربختدلدار, حمیدجعفرپور, سید علی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.201 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    این پژوهش، به منظور ارزیابی اثرات سطوح مختلف عصاره­ گل­راعی و آنتی­بیوتیک نئومایسین بر عملکرد، فراسنجه­های خون و کیفیت گوشت در جوجه­های گوشتی انجام شد. در این پژوهش از 180 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس 308 استفاده شد. پژوهش طی شش هفته و در قالب طرح کاملا تصادفی با پنج تیمار، سه تکرار در هر تیمار و 12 قطعه جوجه در هر تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل: تیمار شاهد (بدون افزودنی)، سه سطح عصاره گل­راعی (25/0، 50/0 و 75/0­گرم­ در­کیلو­گرم جیره)، و آنتی­بیوتیک نئومایسین (2/0 ­گرم در­کیلو­گرم جیره) بودند. در دوره رشد و کل دوره، جوجه­هایی که با آنتی­بیوتیک تغذیه شده بودند بیشترین مصرف خوراک را نسبت به تیمار­های گل­راعی داشتند (05/0>P). در دوره پایانی و کل دوره، جوجه­هایی که نئومایسین دریافت کرده بودند کمترین ضریب تبدیل را نسبت به تیمار­های 25/0 و 75/0­گرم­ در­کیلو­گرم گل­راعی داشتند (05/0>P). در شش هفتگی غلظت کلسترول پلاسما در تیمار 75/0گرم در­کیلو­گرم گل­راعی نسبت به تیمار آنتی­بیوتیک کاهش معنی­داری داشت (05/0>P). افزودن گل­راعی به ­طور معنی­داری ماده خشک سینه و ران را کاهش و پروتئین را افزایش داد (05/0PP). در دوره پایانی و کل دوره، جوجه­هایی که نئومایسین دریافت کرده بودند کمترین ضریب تبدیل را نسبت به تیمار­های 25/0 و 75/0­گرم­ در­کیلو­گرم گل­راعی داشتند (05/0>P). در شش هفتگی غلظت کلسترول پلاسما در تیمار 75/0گرم در­کیلو­گرم گل­راعی نسبت به تیمار آنتی­بیوتیک کاهش معنی­داری داشت (05/0>P). افزودن گل­راعی به ­طور معنی­داری ماده خشک سینه و ران را کاهش و پروتئین را افزایش داد (05/0PP). در شش هفتگی غلظت کلسترول پلاسما در تیمار 75/0گرم در­کیلو­گرم گل­راعی نسبت به تیمار آنتی­بیوتیک کاهش معنی­داری داشت (05/0>P). افزودن گل­راعی به ­طور معنی­داری ماده خشک سینه و ران را کاهش و پروتئین را افزایش داد (05/0PP). افزودن گل­راعی به ­طور معنی­داری ماده خشک سینه و ران را کاهش و پروتئین را افزایش داد (05/0P
    کلید واژگان
    گل راعی
    آنتی بیوتیک
    فراسنجه های خونی
    کیفیت گوشت و جوجه های گوشتی

    شماره نشریه
    107
    تاریخ نشر
    2015-08-23
    1394-06-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات علوم دامی کشور
    Agricultural Research,Education and Extension Organization
    سازمان پدید آورنده
    کارشناس ارشد فیزیولوژی دام، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
    استادیار، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
    استادیار، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
    استادیار، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

    شاپا
    2588-6436
    2588-6428
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/asj.2015.102419
    https://asj.areeo.ac.ir/article_102419.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/12308

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب