اثر منابع متفاوت غلات بر قابلیت هضم جیره غذایی در اسب با استفاده از دو نشانگر داخلی
(ندگان)پدیدآور
دیرکوندی, احسانروزبهان, یوسففضائلی, حسننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این تحقیق، سه جیره غذایی بر روی 12 رأس اسب نژاد ترکمن با میانگین وزن 44±425 کیلوگرم و سن 8/1±6 سال، مورد آزمایش قرار گرفتند. کلیه جیرهها براساس 35 درصد کنسانتره و 65 درصد علوفه تنظیم شدند اما منابع غلات در جیره 1، 2 و 3 به ترتیب شامل: ذرت- یولاف، جوـ گندم و جو- یولاف بود. از دو نشانگر داخلی لیگنین و خاکستر نامحلول در اسید برای تعیین قابلیت هضم استفاده گردید. نتایج نشان دادند، قابلیت هضم ماده خشک، ماده آلی، عصاره اتری و انرژی قابل هضم به طور معنیداری برای جیرههای ذرت و یولاف افزایش پیدا کردند (05/0P
کلید واژگان
اسبغلات
قابلیت هضم
لیگنین
خاکستر نامحلول در اسید
شماره نشریه
107تاریخ نشر
2015-08-231394-06-01
ناشر
موسسه تحقیقات علوم دامی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
دانشآموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایراندانشیار، گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس
استاد، مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، کرج، ایران
شاپا
2588-64362588-6428




