نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمیرمهدوی چابک, سیدابوالحسنfa_IR
dc.contributor.authorشادپرور, عبدالاحدfa_IR
dc.contributor.authorقربانی, احمدfa_IR
dc.contributor.authorداداشی, محمدعلیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T22:00:06Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T22:00:07Z
dc.date.available1399-07-08T22:00:06Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T22:00:07Z
dc.date.issued2007-08-23en_US
dc.date.issued1386-06-01fa_IR
dc.date.submitted2018-03-14en_US
dc.date.submitted1396-12-23fa_IR
dc.identifier.citationمیرمهدوی چابک, سیدابوالحسن, شادپرور, عبدالاحد, قربانی, احمد, داداشی, محمدعلی. (1386). برآورد ضرایب اقتصادی تولید شیر، درصد چربی، درصد پروتئین، و طول عمر گله در گاوهای بومی گیلان. روستا و توسعه, 10(2), 165-190.fa_IR
dc.identifier.issn1563-3322
dc.identifier.issn2645-6486
dc.identifier.urihttp://rvt.agri-peri.ac.ir/article_59311.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/122832
dc.description.abstractبا استفاده از یک مدل قطعی برای گله­های گاو بومی مطابق با نظام نرخ­گذاری شیردر ایران، معادلات ضرایب اقتصادی تولید شیر، درصد چربی، درصد پروتئین، و طول عمر گله در دو گرایش حداکثر سود و حداقل هزینه و در محدودیت کل نهاده و برای شرایط بلندمدت یعنی متغیر بودن تمام هزینه­ها بر حسب واحد گاو برآورد شدند. به­وسیله روش شبیه­سازی داده­ها و بر اساس اطلاعات 100 گله گاو بومی در سطح استان گیلان، میزان حساسیت ضرایب اقتصادی صفات نسبت به 20 درصد تغییر(کاهش یا افزایش) قیمت علوفه و کنسانتره، هزینه‌های غیرغذایی، قیمت شیر، میانگین تولید شیر، درصد چربی و پروتئین، و طول عمر گله بررسی شد. ضرایب اقتصادی تولید شیر، درصد چربی، درصد پروتئین و طول عمر گله در شـرایط مبنا در گرایـش حداکثر سـود و در میانگـین اسـتان به­ترتیـب برابر با 895، 27311- ، 13901- و 9/196 و در گرایش حداقل هزینه برابر با 05/1-، 2/3، 6/1 و 9/6- بود. افزایش 20 درصدی قیمت علوفه بیش از دو برابر افزایش قیمت کنسانتره بر ضرایب درصد چربی و پروتئین در دو گرایش تأثیر داشت. ضریب اقتصادی تولید شیر و سپس طول عمر گله در میان بقیه صفات در دو گرایش از اهمیت بیشتری برخوردار بود. ضریب اقتصادی نسبی طول عمر گله نسبت به تولید شیر در اکثر شهرستان­ها در دو گرایش مثبت بود و افزایش راندمان اقتصادی نظام تولید در این صفت بیش از صفات دیگر و هم­جهت با صفت تولید شیر بود. بر اساس نتایج به­دست آمده، نظام‌های مورد بررسی از نظر تغذیه و هزینه­های آن و میزان تولید شیر و هزینه­های آن و همچنین، نحوه فروش شیر تفاوت زیادی داشتند و بدین ترتیب، رفتار ضرایب اقتصادی به‌دست آمده در برابر تغییر عوامل تولیدی در شهرستان­های مختلف مشابه نبود؛ در عین حال، برخی از صفات از ثبات بیشتری برخوردار بودند. بنابراین برای هر نظام تولید، باید ضریب اقتصادی خاصی را برآورد کرد.fa_IR
dc.format.extent201
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستاییfa_IR
dc.publisherAgricultural Planning, Economics, and Rural Development Research Institute (APERDRI)en_US
dc.relation.ispartofروستا و توسعهfa_IR
dc.relation.ispartofVillage and Developmenten_US
dc.subjectتولید شیر / پروتئین شیر/ طول عمر گله / گاو بومی/ گیلان (استان)fa_IR
dc.titleبرآورد ضرایب اقتصادی تولید شیر، درصد چربی، درصد پروتئین، و طول عمر گله در گاوهای بومی گیلانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.citation.volume10
dc.citation.issue2
dc.citation.spage165
dc.citation.epage190


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد