کاربرد شاخص تنوع غذایی در بررسی وضعیت امنیت غذایی مناطق روستایی ایران
(ندگان)پدیدآور
شیرانی بیدآبادی, فرهاداحمدی کلیجی, سینانوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
بررسی عملکرد تغذیهای خانوارها ابزاری مناسب برای تشخیص میزان دسترسی آنها به مواد غذایی است. از اینرو، برای بررسی وضعیت امنیت غذایی مناطق روستایی کشور، از سه شاخص «میانگین نسبت کفایت غذایی»، «بری» و «آنتروپی» در قالب شاخصهای تنوع غذایی استفاده میشود. نتایج نشان میدهد که دهکهای پایین درآمدی از تغذیهای قابل قبول برخوردار نیستند و مواد مغذی به اندازه کافی به آنها نمیرسد؛ همچنین، گروههای کمدرآمد نسبت به گروههای پردرآمد از تنوع کمتری در مصرف اقلام خوراکی برخوردارند، که میتوان آن را ناشی از درآمد اندک خانوارهای دهکهای اولیه دانست. از اینرو، توصیه میشود که دولت به شناسایی خانوارهایی بپردازد که با توجه به نقشه امنیت غذایی در کشور، نیاز به حمایت دارند و همچنین، هدفمندی نظام پرداخت یارانه را بر اساس کالاهایی که نقش اساسی در تأمین انرژی هر فرد دارند، در دستور کار خود قرار دهد.
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2013-08-231392-06-01
ناشر
موسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستاییAgricultural Planning, Economics, and Rural Development Research Institute (APERDRI)
شاپا
1563-33222645-6486




