• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم دامی (پژوهش و سازندگی)
    • دوره 28, شماره 106
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم دامی (پژوهش و سازندگی)
    • دوره 28, شماره 106
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تاثیر اسانس گیاه نعناع فلفلی بر قابلیت هضم خوراک و تخمیر شکمبه ای گوسفندان ماکویی

    (ندگان)پدیدآور
    احمدی نقدهی, عباسعلیپیرمحمدی, رسولصحرایی بلوردی, محسنپارسایی مهر, خسرو
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    821.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    این تحقیق،  بر روی سه راس گوسفند نر فیستوله دار با میانگین وزنی 3±50 کیلوگرم در قالب طرح مربع لاتین 3×3  اجرا شد. تیمارها شامل جیره پایه (شاهد) به علاوه دو جیره حاوی 100 و 200 میلی گرم اسانس نعناع فلفلی در روز بود. مایع شکمبه گوسفندان در 3 ساعت پس از خوراک­دهی صبح از طریق فیستولا شکمبه­ای جمع آوری و میزان pH، نیتروژن آمونیاکی و اسیدهای چرب فرار آن اندازه­گیری شد. روز پایانی هر دوره ( 3 ساعت پس از خوراک­دهی نوبت صبح) از طریق ورید وداج خون گیری به عمل آمد و میزان گلوکز، تری گلیسرید، کلسترول، HDL، LDL،NEFA، پروتئین تام، آلبومین و گلوبولین اندازه­گیری گردید. ماده خشک مصرفی و قابلیت هضم ماده خشک، پروتئین خام، دیواره سلولی، دیواره سلولی بدون همی سلولز و چربی خام; غلظت نیتروژن آمونیاکی، استات، پروپیونات، بوتیرات و کل اسیدهای چرب فرار شکمبه و غلظت فراسنجه­های خونی  تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی  قرار نگرفتند
    کلید واژگان
    اسانس نعناع فلفلی
    قابلیت هضم
    تخمیر شکمبه

    شماره نشریه
    106
    تاریخ نشر
    2015-05-22
    1394-03-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات علوم دامی کشور
    Agricultural Research,Education and Extension Organization
    سازمان پدید آورنده
    دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
    دانشیار تغذیه دام، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
    دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
    دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه

    شاپا
    2588-6436
    2588-6428
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/asj.2015.101348
    https://asj.areeo.ac.ir/article_101348.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/12268

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب