| dc.contributor.author | قاسمی, ابراهیم | fa_IR |
| dc.contributor.author | خوروش, محمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | قربانی, غلامرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | امیدی, حسین | fa_IR |
| dc.contributor.author | امامی, محمد رضا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T17:04:06Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T17:04:07Z | |
| dc.date.available | 1399-07-08T17:04:06Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-29T17:04:07Z | |
| dc.date.issued | 2015-01-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1393-11-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2013-10-24 | en_US |
| dc.date.submitted | 1392-08-02 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | قاسمی, ابراهیم, خوروش, محمد, قربانی, غلامرضا, امیدی, حسین, امامی, محمد رضا. (1393). تاثیر فرآوری های شیمیایی بر ترکیبات شیمیایی و تجزیه پذیریشکمبه ای کاه برنج. علوم دامی (پژوهش و سازندگی), 27(105), 193-202. doi: 10.22092/asj.2015.100741 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2588-6436 | |
| dc.identifier.issn | 2588-6428 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/asj.2015.100741 | |
| dc.identifier.uri | https://asj.areeo.ac.ir/article_100741.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/12255 | |
| dc.description.abstract | در این مطالعه، تأثیر فرآوریهای اوره (5 درصد)، آمونیاک (5/3 درصد)، هیدروکسید سدیم (5 درصد)، هیدروکسید کلسیم (4 درصد)، اسید سولفوریک (5 درصد) و پرکسید هیدروژن (5 درصد) بر pH، محلولیت ماده خشک، الیاف، لیگنین، سیلیکا، ترکیبات فنولیک، ساختار سلولز و همیسلولز و تجزیهپذیری ماده خشک و کربوهیدراتهای دیواره سلولی کاه برنج ارزیابی شد. پس از فرآوری، کاههای برنج در سیلوهای آزمایشگاهی به مدت 1 ماه سیلو شدند و سپس تحت تجزیه شیمیایی، آزمون FTIR (آنالیز مادون قرمز فوریر) و تجزیهپذیری شکمبه ای(گاو فیستوله شده) قرار گرفتند. نتایج نشان دادند که فرآوری کاه با اوره تاثیر قابل ملاحظهای بر خواص شیمیایی و بهبود تجزیهپذیری شکمبهای کاه برنج ندارد (05/0P>). آمونیاک تاثیر کمی بر محلولیت ماده خشک و کربوهیدراتهای دیواره سلولی (05/0P>) ولی تأثیر بهسزایی در آزادی ترکیبات فنولی و افزایش تجزیهپذیری دیواره سلولی داشت (01/0P<). بیشترین میزان محلولیت ماده خشک، ترکیبات فنولی و کربوهیدراتهای دیواره سلولی با فرآوری اسیدی حاصل گردید (01/0P<). فرآوری اسیدی، تجزیهپذیری ماده خشک کاه را افزایش، ولی پیوندهای هیدروژنی داخل میکروفیبریل سلولز و تجزیهپذیری کربوهیدراتهای دیواره سلولی را کاهش داد (01/0P<). فرآوری با پرکسید هیدروژن، پیوندهای عرضی اسمزی بین ترکیبات دیواره سلولی را افزایش داد در حالی که بر سایر ترکیبات کاه تاثیری نداشت (05/0P>) تجزیهپذیری ماده خشک و بویژه بخش همیسلولز با پرکسید هیدروژن کاهش یافت (01/0P<). بیشترین میزان تجزیهپذیری، محلولیت سیلیکا و ترکیبات فنولیک با فرآوری سود بدست آمد (01/0P<). فرآوری پرکسید هیدروژن با افزایش اتصالات عرضی و فرآوری اسید سولفوریک باکاهش pH کاه باعث افت تجزیهپذیری شده در حالی که فرآوری آمونیاک و سود بدون تاثیر منفی بر خواص شیمیایی کاه، تجزیهپذیری شکمبه را به طور قابل توجهی افزایش دادند. | fa_IR |
| dc.format.extent | 999 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات علوم دامی کشور | fa_IR |
| dc.publisher | Agricultural Research,Education and Extension Organization | en_US |
| dc.relation.ispartof | علوم دامی (پژوهش و سازندگی) | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Animal Sciences Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/asj.2015.100741 | |
| dc.title | تاثیر فرآوری های شیمیایی بر ترکیبات شیمیایی و تجزیه پذیریشکمبه ای کاه برنج | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه علوم دامی دانشگاه صنعتی اصفهان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه صنعتی اصفهان | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد گروه علوم دامی دانشگاه صنعتی اصفهان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی دانشگاه صنعتی اصفهان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار گروه آموزشی علوم درمانگاهی - بهداشت و پیشگیری بیماریهای دامی،دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد | fa_IR |
| dc.citation.volume | 27 | |
| dc.citation.issue | 105 | |
| dc.citation.spage | 193 | |
| dc.citation.epage | 202 | |