نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorقاسمی, ابراهیمfa_IR
dc.contributor.authorخوروش, محمدfa_IR
dc.contributor.authorقربانی, غلامرضاfa_IR
dc.contributor.authorامیدی, حسینfa_IR
dc.contributor.authorامامی, محمد رضاfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T17:04:06Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T17:04:07Z
dc.date.available1399-07-08T17:04:06Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T17:04:07Z
dc.date.issued2015-01-21en_US
dc.date.issued1393-11-01fa_IR
dc.date.submitted2013-10-24en_US
dc.date.submitted1392-08-02fa_IR
dc.identifier.citationقاسمی, ابراهیم, خوروش, محمد, قربانی, غلامرضا, امیدی, حسین, امامی, محمد رضا. (1393). تاثیر فرآوری های شیمیایی بر ترکیبات شیمیایی و تجزیه پذیریشکمبه ای کاه برنج. علوم دامی (پژوهش و سازندگی), 27(105), 193-202. doi: 10.22092/asj.2015.100741fa_IR
dc.identifier.issn2588-6436
dc.identifier.issn2588-6428
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/asj.2015.100741
dc.identifier.urihttps://asj.areeo.ac.ir/article_100741.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/12255
dc.description.abstractدر این مطالعه، تأثیر فرآوری­های اوره (5 درصد)، آمونیاک (5/3 درصد)، هیدروکسید سدیم (5 درصد)، هیدروکسید کلسیم (4 درصد)، اسید سولفوریک (5 درصد) و پرکسید هیدروژن (5 درصد) بر pH، محلولیت ماده خشک، الیاف، لیگنین، سیلیکا، ترکیبات فنولیک، ساختار سلولز و همی­سلولز و تجزیه­پذیری ماده خشک و کربوهیدرات­های دیواره سلولی کاه برنج ارزیابی شد. پس از فرآوری، کاه­های برنج در سیلوهای آزمایشگاهی به مدت 1 ماه سیلو شدند و سپس تحت تجزیه شیمیایی، آزمون FTIR (آنالیز مادون قرمز فوریر) و تجزیه­پذیری شکمبه ای(گاو فیستوله شده) قرار گرفتند. نتایج نشان دادند که فرآوری کاه با اوره تاثیر قابل ملاحظه­ای بر خواص شیمیایی و بهبود تجزیه­پذیری شکمبه­ای کاه برنج ندارد (05/0P>). آمونیاک تاثیر کمی بر محلولیت ماده خشک و کربوهیدرات­های دیواره سلولی (05/0P>) ولی تأثیر به­سزایی در آزادی ترکیبات فنولی و افزایش تجزیه­پذیری دیواره سلولی داشت (01/0P<). بیشترین میزان محلولیت ماده خشک، ترکیبات فنولی و کربوهیدرات­های دیواره سلولی با فرآوری اسیدی حاصل گردید (01/0P<). فرآوری اسیدی، تجزیه­پذیری ماده خشک کاه را افزایش، ولی پیوندهای هیدروژنی داخل میکروفیبریل سلولز و تجزیه­پذیری کربوهیدرات­های دیواره سلولی را کاهش داد (01/0P<). فرآوری با پرکسید هیدروژن، پیوندهای عرضی اسمزی بین ترکیبات دیواره سلولی را افزایش داد در حالی که بر سایر ترکیبات کاه تاثیری نداشت (05/0P>) تجزیه­پذیری ماده خشک و بویژه بخش همی­سلولز با پرکسید هیدروژن کاهش یافت (01/0P<). بیشترین میزان تجزیه­پذیری، محلولیت سیلیکا و ترکیبات فنولیک با فرآوری سود بدست آمد (01/0P<). فرآوری پرکسید هیدروژن با افزایش اتصالات عرضی و فرآوری اسید سولفوریک باکاهش pH کاه باعث افت تجزیه­پذیری شده در حالی که فرآوری آمونیاک و سود بدون تاثیر منفی بر خواص شیمیایی کاه، تجزیه­پذیری شکمبه را به طور قابل توجهی افزایش دادند.fa_IR
dc.format.extent999
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات علوم دامی کشورfa_IR
dc.publisherAgricultural Research,Education and Extension Organizationen_US
dc.relation.ispartofعلوم دامی (پژوهش و سازندگی)fa_IR
dc.relation.ispartofAnimal Sciences Journalen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/asj.2015.100741
dc.titleتاثیر فرآوری های شیمیایی بر ترکیبات شیمیایی و تجزیه پذیریشکمبه ای کاه برنجfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه علوم دامی دانشگاه صنعتی اصفهانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه علوم دامی دانشگاه صنعتی اصفهانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد گروه علوم دامی دانشگاه صنعتی اصفهانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی دانشگاه صنعتی اصفهانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه آموزشی علوم درمانگاهی - بهداشت و پیشگیری بیماریهای دامی،دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.citation.volume27
dc.citation.issue105
dc.citation.spage193
dc.citation.epage202


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد