اثرات سطوح مختلف اسانس گیاه مرزه (Satureja Hortensis L.) بر عملکرد، تخمیر شکمبهای و متابولیتهای خونی بزغالههای بومی آذربایجانغربی
(ندگان)پدیدآور
طلاتپه, امیرفرهومند, پرویزعلیجو, یونسزاهدی, مهدیاحمدی نقدهی, عباسعلیپیوستگان, سینانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این آزمایش به منظور بررسی تأثیر استفاده از سطوح مختلف اسانس مرزه و نوع غله بر عملکرد، غلظت اسیدهای چرب فرار شکمبه و برخی فراسنجههایخونی بزغاله هایبومی آذربایجان غربی انجام گرفت. تعداد 36 رأس بزغاله ماده با میانگین وزن 26/2± 18 کیلوگرم در یک آزمایش فاکتوریل3×2 در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی به مدت 11 هفته مورداستفاده گرفت. جیرههای آزمایشی حاصل ترکیب سه سطح اسانس مرزه (صفر،200 و 400 میلی گرم در روز) و دو نوع غله ذرت و جو بود. بزغالهها در قفس های انفرادی به طور آزاد به آب و غذا دسترسی داشتند. نتایج نشان داد که سطوح مختلف اسانس مرزه و نوع دانه غلات تأثیر معنیداری بر افزایش وزن، مصرف ماده خشک و ضریب تبدیل خوراک نداشت. غلظت کل اسیدهای چرب فرار و استات مایع شکمبه در گروههای آزمایشی تغذیه شده با سطح 400 میلی گرم اسانس مرزه و دانه جو نسبت به سایر تیمارهای آزمایشی بالاتر بود (05/0pp>). غلظت گلوکز خون، تحت تاثیر سطوح اسانس قرار گرفت (05/0). غلظت گلوکز خون، تحت تاثیر سطوح اسانس قرار گرفت (05/0p
شماره نشریه
105تاریخ نشر
2015-01-211393-11-01
ناشر
موسسه تحقیقات علوم دامی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ایراناستاد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ایران
استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شبستر، ایران
دانشجوی دکتری گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ایران
دانشجوی دکتری گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ایران
شاپا
2588-64362588-6428




