• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم دامی (پژوهش و سازندگی)
    • دوره 27, شماره 105
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم دامی (پژوهش و سازندگی)
    • دوره 27, شماره 105
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثرات سطوح مختلف گلاکونیت و زئولیت طبیعی بر عملکرد، خصوصیات استخوان درشت نی و فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی

    (ندگان)پدیدآور
    صفری, محمد حامدشمس شرق, محمودامینی, آرشطاطار, احمد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    865.7کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    جهت تعیین تاثیر سطوح مختلف گلاکونیت و زئولیت طبیعی بر عملکرد تولیدی جوجه­های گوشتی، آزمایشی با 300 قطعه جوجه نر یک روزه گوشتی  سویه راس 308 انجام شد. پنج نوع تیمار غذایی: 1- جیره پایه فاقد گلاکونیت یا زئولیت، 2- جیره پایه حاوی 2 درصد گلاکونیت، 3- جیره پایه حاوی 4 درصد گلاکونیت، 4- جیره پایه حاوی 2 درصد زئولیت، 5- جیره پایه حاوی 4 درصد زئولیت در قالب طرح کاملاً­تصادفی با 5 تیمار و 4 تکرار استفاده شد. افزایش­وزن، مقدار خوراک مصرف­شده و ضریب تبدیل غذایی به صورت دوره­ای اندازه­گیری شدند. در سن 42 روزگی، یک قطعه جوجه از هر تکرار انتخاب و جهت تعیین میزان کلسیم و فسفر خون و فراسنجه­های مربوط به استخوان درشت­نی کشتار شدند. داده­های حاصل از تحقیق با استفاده از نرم­افزار آماری SAS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان دادند که افزودن 4 درصد زئولیت به ترکیب جیره­های غذایی در مقایسه با دیگر تیمارها، باعث افزایش وزن جوجه­های گوشتی در دوره­ آغازین، رشد و کل  دوره پرورش گردید (05/0>P). میزان خوراک­مصرفی در کل دوره پرورش نیز در تیمار حاوی 4 درصد زئولیت در مقایسه با دیگر تیمارها (به­جز تیمار حاوی 4 درصد گلاکونیت) افزایش معنی­داری یافت (05/0>P). به لحاظ ضریب تبدیل غذایی در کل دوره­های پرورشی اختلاف معنی­داری بین تیمارها مشاهده نشد (05/0P). میزان خوراک­مصرفی در کل دوره پرورش نیز در تیمار حاوی 4 درصد زئولیت در مقایسه با دیگر تیمارها (به­جز تیمار حاوی 4 درصد گلاکونیت) افزایش معنی­داری یافت (05/0>P). به لحاظ ضریب تبدیل غذایی در کل دوره­های پرورشی اختلاف معنی­داری بین تیمارها مشاهده نشد (05/0P). به لحاظ ضریب تبدیل غذایی در کل دوره­های پرورشی اختلاف معنی­داری بین تیمارها مشاهده نشد (05/0P). اما در دیگر تیمارها اختلافی به لحاظ وزن نسبی، طول و دانسیته استخوان درشت­نی مشاهده نشد (05/0

    شماره نشریه
    105
    تاریخ نشر
    2015-01-21
    1393-11-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات علوم دامی کشور
    Agricultural Research,Education and Extension Organization
    سازمان پدید آورنده
    دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه تغذیه دام و طیور، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    دانشیار گروه تغذیه دام و طیور، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    استادیار گروه زمین شناسی، دانشگاه گلستان
    استادیار گروه علوم دامی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان

    شاپا
    2588-6436
    2588-6428
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/asj.2015.100739
    https://asj.areeo.ac.ir/article_100739.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/12253

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب