کاربرد پروفیل ریسک در مدیریت ریسک محصول زعفران
(ندگان)پدیدآور
نجاتیان پور, النازقدوسی, محمدحسن پور, جوادنوع مدرک
Textمقاله علمی پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
کشاورزی بدلیل وابستگی به متغیرهای بیولوژیکی و شرایط اقلیمی دارای شرایط ویژه ایی است. رفتار این متغیرها تاثیر چشمگیری بر روی عملکرد محصولات کشاورزی و درآمد کشاورز دارد. بنابراین در این بخش تشخیص و ارزیابی ریسک ها برای تصمیم گیری صحیح و دستیابی به نتایج درست بسیار حائز اهمیت است. تربت حیدریه مهمترین مرکز کشت و تولید زعفران در خراسان و ایران و رتبه اول تولید زعفران در دنیا است. در این مطالعه کاربرد پروفیل ریسک برای مدیریت ریسک محصول زعفران مورد بررسی قرار گرفت. برای دست-یابی به پروفیل ریسک از دادههای مربوط به 67 زعفرانکار شهرستان تربت حیدریه در سال 1395 بهره گرفته شد. برای ارزیابی خسارت هریک از ریسکها از دو معیار فراوانی وقوع ریسک و میزان اثر ریسک و سرانجام ماتریس ریسک استفاده شده است. نتایج نشان داد که بزرگترین ناحیه ی ریسک که دارای بیشترین احتمال وقوع و شدت اثر میباشد شامل تمام ابعاد گروه ریسک آفات، بیماریها و علف های هرز ( انواع علف های هرز، آفات میکرو( قارچ و باکتری) و آفات ماکرو( موش، مورچه، کنه و چرای دام))، سه مورد از گروه ریسک اقتصادی (واسطه و دلال، نوسانات بازار و عدم نقدینگی کشاورزان) دو مورد از ریسک اقلیمی (خشکسالی و سرمازدگی و یخبندان) و یک مورد از ریسک خسارت (افت عملکرد به دلیل عمر بالای مزرعه) است.
کلید واژگان
زعفرانماتریس ریسک
ریسکهای کشاورزی
اقتصاد و بازاریابی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2018-12-221397-10-01
ناشر
دانشگاه تربت حیدریهUniversity Of Torbat Heydarieh
سازمان پدید آورنده
پژوهشگر پژوهشکده زعفران و مدرس مدعو گروه اقتصاد کشاورزی، دانشگاه تربت حیدریهمربی گروه صنایع، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه تربتحیدریه
عضو هیات علمی گروه مهندسی صنایع، دانشگاه صنعتی قوچان
شاپا
2383-15292383-2142




