بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره های آبی و الکلی (متانول، اتانول) گلبرگ زعفران
(ندگان)پدیدآور
افرازه, زهرابلندی, مرضیهخورشیدی, مهدیمحمدی نافچی, عبدالرضانوع مدرک
Textمقاله علمی کوتاه
زبان مدرک
فارسیچکیده
گیاهان دارویی یکی از منابع مهم آنتیاکسیدانهامیباشند، آنتیاکسیدانهای طبیعی باعث افزایش قدرت آنتیاکسیدانهای پلاسما و کاهش ابتلا به بعضی بیماریها مانند سرطان، بیماریهای قلبی و سکته مغزی میشوند. با توجه به سمی بودن و اثرات سوءتغذیهای آنتیاکسیدانهای سنتزی موجود در مواد غذایی، نیاز به آنتیاکسیدانهای طبیعی از گیاهان با سمیت کمتر و اثربخشی بیشتر یک ضرورت جدی است. گلبرگ زعفران یک منبع گیاهی غنی از مواد پلی فنولی است که تاکنون موردتوجه قرار نگرفته است. لذا این پژوهش بهمنظور بررسی خواص آنتیاکسیدانی و ترکیبات فنولیک گلبرگ زعفران انجام شد. در این پژوهش ابتدا عصاره گلبرگ زعفران با حلالهای الکلی اتانول و متانول 30، 70 و 90 درصد و آب بهطور جداگانه استخراج شد. سپس میزان ترکیبات فنولی به روش فولین سیوکالتیو و فعالیت آنتیاکسیدانی آن به روش احیای رادیکال آزاد DPPH ارزیابی شد. نتایج نشان داد که نوع و میزان حلال بر میزان ترکیبات فنولی و آنتیاکسیدانی اثر دارد و ارتباط معنیداری بین میزان ترکیبات فنولی و خاصیت بازدارندگی مشاهده شد. همچنین با افزایش غلظت، خاصیت آنتیاکسیدانی و ترکیبات فنولی عصاره افزایش مییابد. در پایان عصاره اتانولی بهعنوان بهترین حلال برای بیشترین استخراج ترکیبات فنولی و آنتیاکسیدانی مشخص شد.
کلید واژگان
ترکیبات فنولیDPPH
فولین سیوکالتیو
فرآوری، صنایع غذایی و بیوشیمی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2014-10-231393-08-01
ناشر
دانشگاه تربت حیدریهUniversity Of Torbat Heydarieh
سازمان پدید آورنده
دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد دامغان.استادیار گروه مهندسی علوم وصنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد دامغان.
استادیار دانشکده زیست شناسی، دانشگاه دامغان.
استادیار گروه مهندسی علوم وصنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد دامغان.
شاپا
2383-15292383-2142




