اثر دمای محیط ریشه بر فعالیت آنتی اکسیدانت های بنه زعفران
(ندگان)پدیدآور
نصیریان, فاطمهسروش زاده, علیقناتی, فائزهاورکی, حسیننوع مدرک
Textمقاله علمی پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
بهمنظور ارزیابی اثر دمای محیط ریشه بر رشد و فعالیت آنتی اکسیدانتهای موجود در بنه زعفران، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در شرایط اتاق رشد اجرا گردید. در این آزمایش اثر دو دمای 1±23 و 1±33 درجه سانتیگراد بر فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانت: پراکسیداز، پلی فنل اکسیداز، سوپر اکسید دیسموتاز، کاتالاز و اکسین اکسیداز در جوانه انتهایی و بنه زعفران از تیرماه (دوره خواب بنه) تا مهرماه (شروع رشد بنه) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که در هر دو دما، فعالیت آنزیمها در تیرماه حداقل بود. در مهرماه فعالیت آنزیمهای مذکور در دمای 23 درجه سانتیگراد همزمان با شروع رشد ریشه، جوانه انتهایی و برگ در بنههای زعفران افزایش یافت، اما در دمای 33 درجه سانتیگراد، هیچگونه تغییری در فعالیتهای آنزیمی مشاهده نشد. همچنین بیشترین میزان قندهای محلول (گلوکز، مانوز و آرابینو) در جوانه و بنه زعفران در دمای 23 درجه سانتیگراد به دست آمد. با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش، به نظر میرسد دمای 33 درجه سانتیگراد در محیط کشت با ایجاد اختلال در فعالیت آنها موجب ادامه خواب در بنههای زعفران میشود و در مقابل در دمای 23 درجه سانتیگراد، افزایش فعالیت آنزیمی موجب تحریک رشد زعفران میشود.
کلید واژگان
آکسین اکسیدازپراکسیداز
پلی فنل اکسیداز
زعفران
سوپر اکسیداز دسموتاز
کاتالاز
کشاورزی و علوم پایه
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2014-08-231393-06-01
ناشر
دانشگاه تربت حیدریهUniversity Of Torbat Heydarieh
سازمان پدید آورنده
دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس.دانشیار گروه زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس.
دانشیار گروه علوم گیاهی دانشکده علوم پایه دانشگاه تربیت مدرس.
دانشجوی دکتری گروه زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس.
شاپا
2383-15292383-2142




