| dc.contributor.author | یعقوبی, فاطمه | fa_IR |
| dc.contributor.author | جامی الاحمدی, مجید | fa_IR |
| dc.contributor.author | بخشی, محمد رضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | سیاری زهان, محمد حسن | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T21:58:21Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T21:58:21Z | |
| dc.date.available | 1399-07-08T21:58:21Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-29T21:58:21Z | |
| dc.date.issued | 2014-08-23 | en_US |
| dc.date.issued | 1393-06-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2014-02-10 | en_US |
| dc.date.submitted | 1392-11-21 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | یعقوبی, فاطمه, جامی الاحمدی, مجید, بخشی, محمد رضا, سیاری زهان, محمد حسن. (1393). مقایسه میزان مصرف نهادههای کود و سم در سیستم های تولید زعفران و گندم در شهرستان قائنات. علمی پژوهشی زراعت و فناوری زعفران, 2(2), 115-125. doi: 10.22048/jsat.2014.6871 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2383-1529 | |
| dc.identifier.issn | 2383-2142 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22048/jsat.2014.6871 | |
| dc.identifier.uri | http://saffron.torbath.ac.ir/article_6871.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/122177 | |
| dc.description.abstract | تجاری شدن فعالیتهای کشاورزی و به دنبال آن استفاده گسترده از سموم و کودهای شیمیایی در تولید محصولات کشاورزی باعث ایجاد مشکلات جدی در محیط زیست شده است. با توجه به این مسئله و بهمنظور ارزیابی میزان نهادههای مصرفی کود و سم در زراعت گندم و زعفران، مطالعهای در شهرستان قائنات واقع در خراسان جنوبی در سال زراعی 91-1390 انجام شد که در آن 50 مزرعه گندم و 48 مزرعه زعفران مورد بررسی قرار گرفتند.نتایج نشان داد که میانگین مصرف کود نیتروژن در بین دو محصول گندم و زعفران به ترتیب 4/222 و 8/57 کیلوگرم در هکتار بوده و این دو محصول از این نظر دارای تفاوت معنیداری میباشند. همچنین برخلاف محصول گندم، کاربرد سموم شیمیایی در تولید محصول زعفران بسیار ناچیز بوده و در بسیاری از مزارع اصلاً مصرف نمیشوند. لذا با توجه به نتایج مذکور میتوان زعفران را یک محصول سالمتر و دارای پتانسیل بیشتری برای تولید ارگانیک قلمداد نمود. همچنین مقادیر مصرف کود نیتروژن، فسفر و پتاس در محصول گندم در منطقه بهطور معنیداری کمتر از مقادیر توصیهشده آن میباشد. ولی در محصول زعفران بین مقادیر مصرفی و توصیهشده تفاوت معنیداری مشاهده نگردید. لذا به نظر میرسد انجام آزمایشهای تجزیه خاک در هر منطقه و ارائه فرمولهای مناسب کود و خدمات ترویجی-آموزشی لازم در این خصوص و بالا بردن سطح آگاهی عمومی یک راهکار مناسب جهت کاهش مصرف نهادههای شیمیایی باشد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 637 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه تربت حیدریه | fa_IR |
| dc.publisher | University Of Torbat Heydarieh | en_US |
| dc.relation.ispartof | علمی پژوهشی زراعت و فناوری زعفران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Saffron agronomy and technology | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22048/jsat.2014.6871 | |
| dc.subject | شاخص پایداری | fa_IR |
| dc.subject | کشاورزی پایدار | fa_IR |
| dc.subject | نهاده های کشاورزی | fa_IR |
| dc.subject | اقتصاد و بازاریابی | fa_IR |
| dc.title | مقایسه میزان مصرف نهادههای کود و سم در سیستم های تولید زعفران و گندم در شهرستان قائنات | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله علمی پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانش آموخته کارشناسی ارشد اگرواکولوژی، دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند و دانشجوی دکتری اکولوژی گیاهان زراعی، دانشگاه فردوسی مشهد. | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار اقتصاد کشاورزی دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند. | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار اقتصاد کشاوری دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار اقتصاد کشاوری دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند | fa_IR |
| dc.citation.volume | 2 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 115 | |
| dc.citation.epage | 125 | |