نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorیعقوبی, فاطمهfa_IR
dc.contributor.authorجامی الاحمدی, مجیدfa_IR
dc.contributor.authorبخشی, محمد رضاfa_IR
dc.contributor.authorسیاری زهان, محمد حسنfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T21:58:21Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T21:58:21Z
dc.date.available1399-07-08T21:58:21Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T21:58:21Z
dc.date.issued2014-08-23en_US
dc.date.issued1393-06-01fa_IR
dc.date.submitted2014-02-10en_US
dc.date.submitted1392-11-21fa_IR
dc.identifier.citationیعقوبی, فاطمه, جامی الاحمدی, مجید, بخشی, محمد رضا, سیاری زهان, محمد حسن. (1393). مقایسه میزان مصرف نهاده‌های کود و سم در سیستم های تولید زعفران و گندم در شهرستان قائنات. علمی پژوهشی زراعت و فناوری زعفران, 2(2), 115-125. doi: 10.22048/jsat.2014.6871fa_IR
dc.identifier.issn2383-1529
dc.identifier.issn2383-2142
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22048/jsat.2014.6871
dc.identifier.urihttp://saffron.torbath.ac.ir/article_6871.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/122177
dc.description.abstractتجاری شدن فعالیت‌های کشاورزی و به دنبال آن استفاده گسترده از سموم و کودهای شیمیایی در تولید محصولات کشاورزی باعث ایجاد مشکلات جدی در محیط ‌زیست شده ‌است. با توجه به این مسئله و به‌منظور ارزیابی میزان نهاده‌های مصرفی کود و سم در زراعت گندم و زعفران، مطالعه‌ای در شهرستان قائنات واقع در خراسان جنوبی در سال زراعی 91-1390 انجام شد که در آن 50 مزرعه گندم و 48 مزرعه زعفران مورد بررسی قرار گرفتند.نتایج نشان داد که میانگین مصرف کود نیتروژن در بین دو محصول گندم و زعفران به ترتیب 4/222 و 8/57 کیلوگرم در هکتار بوده و این دو محصول از این نظر دارای تفاوت معنی‌داری می‌باشند. هم‌چنین برخلاف محصول گندم، کاربرد سموم شیمیایی در تولید محصول زعفران بسیار ناچیز بوده و در بسیاری از مزارع اصلاً مصرف نمی‌شوند. لذا با توجه به نتایج مذکور می‌توان زعفران را یک محصول سالم‌تر و دارای پتانسیل بیشتری برای تولید ارگانیک قلمداد نمود. هم‌چنین مقادیر مصرف کود نیتروژن، فسفر و پتاس در محصول گندم در منطقه به‌طور معنی‌داری کمتر از مقادیر توصیه‌شده آن می‌باشد. ولی در محصول زعفران بین مقادیر مصرفی و توصیه‌شده تفاوت معنی‌داری مشاهده نگردید. لذا به نظر می‌رسد انجام آزمایش‌های تجزیه خاک در هر منطقه و ارائه فرمول‌های مناسب کود و خدمات ترویجی-آموزشی لازم در این خصوص و بالا بردن سطح آگاهی عمومی یک راهکار مناسب جهت کاهش مصرف نهاده‌های شیمیایی باشد.fa_IR
dc.format.extent637
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تربت حیدریهfa_IR
dc.publisherUniversity Of Torbat Heydariehen_US
dc.relation.ispartofعلمی پژوهشی زراعت و فناوری زعفرانfa_IR
dc.relation.ispartofSaffron agronomy and technologyen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22048/jsat.2014.6871
dc.subjectشاخص پایداریfa_IR
dc.subjectکشاورزی پایدارfa_IR
dc.subjectنهاده های کشاورزیfa_IR
dc.subjectاقتصاد و بازاریابیfa_IR
dc.titleمقایسه میزان مصرف نهاده‌های کود و سم در سیستم های تولید زعفران و گندم در شهرستان قائناتfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله علمی پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانش‌ آموخته کارشناسی ارشد اگرواکولوژی، دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند و دانشجوی دکتری اکولوژی گیاهان زراعی، دانشگاه فردوسی مشهد.fa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار اقتصاد کشاورزی دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند.fa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار اقتصاد کشاوری دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجندfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار اقتصاد کشاوری دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجندfa_IR
dc.citation.volume2
dc.citation.issue2
dc.citation.spage115
dc.citation.epage125


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد