بررسی عوامل موثر بر پذیرش کشت زعفران مطالعه موردی دهستان دشتخاک در استان کرمان
(ندگان)پدیدآور
پورخالقی چترودی, مژدهمهرابی بشرآبادی, حسینخواجه پور, الهامنوع مدرک
Textمقاله علمی پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
چکیده: زعفران از جمله محصولاتی است که به عنوان یک کشت جایگزین در استان کرمان معرفی میگردد. این تحقیق به منظور بررسی عوامل مؤثر بر پذیرش کشت زعفران در دشتخاک، در سال 1395 صورت گرفت. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از حیث روش توصیفی- استنباطی است. دادههای تحقیق از طریق پرسشنامه، که روایی و پایایی آن مورد ارزیابی قرار گرفته است (آلفای کرونباخ معادل 76/0)، به روش نمونهگیری تصادفی از 164 نفر جمعآوری گردید. از بین دو مدل لاجیت و پروبیت، بر اساس آمارههای آکائیک و بیزین- شوارتز، مدل پروبیت، به عنوان مدل مناسب برگزیده شد. نتایج تحقیق حاکی از آن است که عواملی مثل میزان تحصیلات، میزان درآمد کشاورزی، تغییرکشت بر اساس اولویت کمآبی و تغییر کشت بر اساس اولویت توصیه سایر کشاورزان، تأثیر مثبت بر این پذیرش و عامل بار تکفل، تأثیر منفی بر پذیرش تغییرکشت داشتهاند. ازآنجاکه کمآبی، جزء مهمترین عوامل مؤثر بر پذیرش تغییر کشت میباشد، بنابراین تمامی راهکارها، باید در جهت مدیریت بهینه منابع آب زیرزمینی باشد. امید است در آینده، دهستان دشتخاک، به عنوان یک الگوی نمونه و کارساز در جهت تغییر کشت، برای سایر بخشهای استان کرمان، که با مشکل کمآبی در توسعه صنعت کشاورزی خود، دست به گریبان هستند تبدیل گردد.
کلید واژگان
تغییرکشتکشت جایگزین
کمآبی
مدل پروبیت
مدل لاجیت
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2020-03-201399-01-01
ناشر
دانشگاه تربت حیدریهUniversity Of Torbat Heydarieh
سازمان پدید آورنده
کارشناسی ارشد اقتصاد کشاورزی، سیاست و توسعه کشاورزی، گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان.استاد، گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان.
استادیار، گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان.
شاپا
2383-15292383-2142




