تاثیر حلال در پیش تغلیظ و اندازه گیری کادمیوم در نمونه های زعفران به روش میکرواستخراج مایع-مایع پخشی بر پایه جامد شدن قطره آلی شناور- اسپکتروفتومتری UV- Vis
(ندگان)پدیدآور
حیدری, سمیهنوع مدرک
Textمقاله علمی پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این پژوهش از روش میکرواستخراج مایع- مایع پخشی بر پایه جامد شدن قطره آلی شناور – اسپکتروفتومتری UV- Vis بهمنظور استخراج و اندازه گیری آلاینده کادمیوم در نمونههای زعفران استفاده شد. اتانول به عنوان حلال پخشی، 1- آندکانول به عنوان حلال استخراج و استون بهعنوان حلال رقیق کننده استفاده گردید. بررسی ها نشان داد که نوع و حجم حلال پخشی، حلال استخراج و حلال رقیق کننده در راندمان استخراج تاثیر بهسزایی دارد. تحت شرایط بهینه، حد تشخیص 0005/0 میکروگرم بر میلی لیتر بهدست آمد. نمونههای زعفران تربت حیدریه، قائنات و باخرز با روش پیشنهادی مورد تجزیه قرار گرفت و درصد بازیابی برای نمونه های زعفران آلوده شده با 1/0 میکروگرم بر میلی لیتر از کادمیوم بهدست آمد.
کلید واژگان
اندازه گیری اسپکتروفتومتریزعفران
کادمیوم
میکرواستخراج
علوم و صنایع دارویی و پزشکی
فرآوری، صنایع غذایی و بیوشیمی
کشاورزی و علوم پایه
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2013-11-221392-09-01
ناشر
دانشگاه تربت حیدریهUniversity Of Torbat Heydarieh
سازمان پدید آورنده
دانشکده کشاورزی، بخش گیاهان دارویی، دانشگاه تربت حیدریه، تربت حیدریهشاپا
2383-15292383-2142




