تاثیر تنش شوری و خشکی بر خصوصیات تاثیر تنش شوری و خشکی بر خصوصیات جوانهزنی و رشدی گیاهچه جو دره (Hordeum spontaneum Koch)
(ندگان)پدیدآور
عالی پور, سعیدهغلامی, شکوفهرستمی, طیبهنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور بررسی جوانهزنی بذر جو دره در سطوح مختلف تنش شوری و خشکی دو آزمایش جداگانه در قالب طرح کاملا تصادفی با 5 سطح پتانسیل شوری (صفر (شاهد)،3-، 6-،9 - و12- بار) در 4 تکرار و تنش خشکی شامل 5 سطح پتانسیل خشکی (صفر (شاهد)، 3- ، 6- ، 9- و12- بار) با 4 تکرار در آزمایشگاه تحقیقاتی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین اهواز در سال 95 انجام شد. از پلی اتیلن گلایکول 6000 و کلرید سدیم به ترتیب برای ایجاد تنش خشکی و شوری استفاده شد. نتایج نشان داد که با افزایش تنش شوری و خشکی به صورت معنیداری درصد جوانهزنی، سرعت جوانهزنی، شاخص بنیه بذر، طول ساقهچه و ریشهچه، وزن تر ریشهچه و ساقهچه کاسته شد و زمان 50 درصد جوانهزنی نهایی افزایش یافت. به نظر میرسد وزن تر و خشک گیاهچه در بین سایر صفات حساسیت بیشتری به تنش شوری و خشکی دارد. علاوه بر این مقایسه گروهی بین تیمارها ناشی از PEG و NaCl نشان داد به دلیل حساسیت بالاتر جودره نسبت به تنش خشکی طول ساقهچه، وزن تر گیاهچه و بنیه گیاهچه در شرایط ناشی از PEG به طور معنیداری کمتر از تنش ناشی از NaCl بود.
کلید واژگان
کلرید سدیمپلی اتیلن گلایکول
علف هرز
گیاهچه
تنش های محیطی
شماره نشریه
31تاریخ نشر
2019-08-231398-06-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگانسازمان پدید آورنده
دانشجودانشگاه شاهد تهران
دانشجو




