• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات بذر
    • دوره 8, شماره 28
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات بذر
    • دوره 8, شماره 28
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر روش‌های مختف آماده‌سازی بذر بر شاخص‌های جوانه‌زنی بذر گوجه‌فرنگی

    (ندگان)پدیدآور
    جوادی, احمدخماری, سعید
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    323.0کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به منظور ارزیابی روش­های مختلف آماده­سازی بذر گوجه­فرنگی آزمایشی در قالب طرح آزمایشی کاملاً تصادفی در چهار تکرار در آزمایشگاه علوم و تکنولوژی بذر دانشگاه محقق اردبیلی انجام شد. عامل­های آزمایش شامل آب شویی، تخمیر (دماهای 25، 30، 35 و 40 درجه ­سلسیوس و زمان­های 24، 36، 48 و 60 ساعت) و اسید شویی (مقادیر کلریدریک اسید 5، 10، 15 و 20 میلی­لیتر به ازای هر کیلوگرم میوه و زمان­های 10، 20، 30، 40 دقیقه) بود. به منظور تعیین کیفیت بذور فرآوری شده، آزمون جوانه­زنی استاندارد اجرا شد و شاخص­های جوانه­زنی بذر و رشد گیاهچه مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج آزمایش نشان داد که بذرهای فراوری شده به روش تخمیر در دمای 25 درجه به مدت 24 ساعت بالاترین درصد و سرعت جوانه­زنی بذر، طول و وزن خشک گیاهچه و شاخص طولی قدرت گیاهچه را داشتند. در بین سطوح مختلف اسید­شویی غلظت 10 میلی­لیتر اسید و مدت زمان 20 دقیقه شاخص­های ­جوانه­زنی بذر و رشد اولیه گیاهچه زیادتری داشتند.
    کلید واژگان
    اسید شویی
    تخمیر
    کیفیت بذر
    گوجه‌فرنگی
    تکنولوژی بذر

    شماره نشریه
    28
    تاریخ نشر
    2018-11-22
    1397-09-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان
    سازمان پدید آورنده
    دکتری علوم و تکنولوژی بذر، دانشگاه محقق اردبیلی
    دانشیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه محقق اردبیلی

    شاپا
    2252-0961
    URI
    http://seedresearch.gorganiau.ac.ir/article_628326.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/117271

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب