اثر روشهای مختف آمادهسازی بذر بر شاخصهای جوانهزنی بذر گوجهفرنگی
(ندگان)پدیدآور
جوادی, احمدخماری, سعیدنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور ارزیابی روشهای مختلف آمادهسازی بذر گوجهفرنگی آزمایشی در قالب طرح آزمایشی کاملاً تصادفی در چهار تکرار در آزمایشگاه علوم و تکنولوژی بذر دانشگاه محقق اردبیلی انجام شد. عاملهای آزمایش شامل آب شویی، تخمیر (دماهای 25، 30، 35 و 40 درجه سلسیوس و زمانهای 24، 36، 48 و 60 ساعت) و اسید شویی (مقادیر کلریدریک اسید 5، 10، 15 و 20 میلیلیتر به ازای هر کیلوگرم میوه و زمانهای 10، 20، 30، 40 دقیقه) بود. به منظور تعیین کیفیت بذور فرآوری شده، آزمون جوانهزنی استاندارد اجرا شد و شاخصهای جوانهزنی بذر و رشد گیاهچه مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج آزمایش نشان داد که بذرهای فراوری شده به روش تخمیر در دمای 25 درجه به مدت 24 ساعت بالاترین درصد و سرعت جوانهزنی بذر، طول و وزن خشک گیاهچه و شاخص طولی قدرت گیاهچه را داشتند. در بین سطوح مختلف اسیدشویی غلظت 10 میلیلیتر اسید و مدت زمان 20 دقیقه شاخصهای جوانهزنی بذر و رشد اولیه گیاهچه زیادتری داشتند.
کلید واژگان
اسید شوییتخمیر
کیفیت بذر
گوجهفرنگی
تکنولوژی بذر
شماره نشریه
28تاریخ نشر
2018-11-221397-09-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگانسازمان پدید آورنده
دکتری علوم و تکنولوژی بذر، دانشگاه محقق اردبیلیدانشیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه محقق اردبیلی




