ارزیابی قدرت محمولههای بذری گندم به وسیله آزمون تسریع پیری
(ندگان)پدیدآور
ربانی محمدیه, ریحانهقادری فر, فرشیدصادقی پور, حمید رضانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
آزمون تسریع پیری یکی از مهم ترین آزمونهای قدرت بذر میباشد. این روش برای اندازهگیری قدرت بذر استفاده میشود و برای انجام آن بذرها در معرض دمای بالا و رطوبت نسبی بالا قرار میگیرد. در این تحقیق اثرات ترکیبی دما و دوره زمانی برای آزمون تسریع پیری در 9 محموله بذری گندم در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان بررسی شد. محمولههای بذری گندم که دارای درصد جوانهزنی بالای 93 درصد بودند در معرض آزمون تسریع پیری در دمای 41، 43 و 45 درجه بهمدت 24، 48، 72 و 96 ساعت قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بین آزمون جوانهزنی استاندارد و درصد سبز شدن همبستگی معنی داری وجود ندارد اما بین نتایج تیمارهای مختلف آزمون تسریع پیری و درصد سبز شدن همبستگی مثبت و معنیداری وجود دارد و ترکیب دمایی 41، 43 و 45 درجهسانتیگراد و دوره زمانی 48 و 72 ساعت همبستگی بالایی با درصد سبز شدن در مزرعه دارند. بنابراین به تولیدکنندگان بذر پیشنهاد میشود که به دلخواه از این ترکیبهای دمایی و زمانی برای ارزیابی قدرت بذر و پیشبینی سبز شدن محمولههای بذری گندم استفاده کنند.
کلید واژگان
جوانهزنیسبزشدن
قدرت بذر
کیفیت بذر
گندم
تکنولوژی بذر
شماره نشریه
13تاریخ نشر
2015-02-201393-12-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگانسازمان پدید آورنده
گروه زراعت، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعیگروه زراعت، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
گروه زیستشناسی، دانشگاه گلستان




