بررسی اثر اسموپرایمینگ بر صفات جوانهزنی بذر برنج رقم ندا
(ندگان)پدیدآور
رضایی سوختآبندانی, رضارمضانی, مهدینوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور بررسی اثرات فیزیولوژیک ناشی از اسموپرایمینگ بر جوانهزنی بذر برنج (Oryza Sativa L.) رقم ندا، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در آزمایشگاه دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد قائمشهر در سال 1390 اجراء گردید. تیمارهای آزمایش شامل پلی اتیلن گلایکول (6000 PEG) با غلظتهای 5 و 10 درصد، نیترات پتاسیم (KNO3) با غلظتهای 1 و 2 درصد و کلرید پتاسیم (KCl) با غلظتهای 2 و 4 درصد و زمانهای 4، 8 و 12 ساعت بود. نتایج بدست آمده بیانگر آن است که حداکثر سرعت جوانهزنی تحت تیمارهای زمان و پرایمینگ به ترتیب با پیش تیمار کلرید پتاسیم با غلظتهای 2 و 4 درصد و مدت زمان 12 ساعت بدست آمد. بیشترین و کمترین درصد جوانهزنی طی مدت زمانهای 4 و 8 ساعت نتیجه شد. بیشترین شاخص طولی ویگور در مدت زمان 8 ساعت برابر (7/818) حاصل شد، در حالی که حداقل شاخص وزنی ویگور تحت تیمارهای زمان و پرایمینگ به ترتیب با پیش تیمار کلرید پتاسیم با غلظتهای 4 درصد و مدت زمان 12 ساعت حاصل گردید.
کلید واژگان
برنجپرایمینگ
سرعت جوانهزنی
شاخص طولی ویگور
شاخص وزنی ویگور
شماره نشریه
12تاریخ نشر
2014-09-231393-07-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگانسازمان پدید آورنده
دانشگاه آزاد اسلامی، خوزستاندانشگاه آزاد اسلامی، کرج




