• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • رویکردهای نوین در آزمایشگاه‌های علمی ایران
    • دوره 3, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • رویکردهای نوین در آزمایشگاه‌های علمی ایران
    • دوره 3, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مروری بر اهمیت تکنیک الایزا و کاربرد آن در صنایع غذایی

    (ندگان)پدیدآور
    غیور کاظمی, مریمفیضی, جواد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    694.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله علمی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    حفظ ایمنی و سلامت مصرف کنندگان با کنترل آلاینده‌های سمی و تشخیص تقلبات در صنعت غذا امری ضروری بنظر می‌رسد. بکارگیری تکنیک‌های مرسوم جهت شناسایی و غربالگری سموم و آلاینده‌های غذایی، آنتی‌بیوتیک‌ها و پاتوژن‌ها در صنعت فرآوری مواد غذایی امری پرهزینه و بسیار وقت‌گیر خواهد بود، از این رو بکارگیری روش‌های ایمونولوژیکی نظیر الایزا با کمترین زمان، عدم نیاز به تجهیزات پیشرفته، کاهش هزینه و دقت بالا جهت ارزیابی کیفیت و ایمنی مواد غذایی معرفی گردید. این تکنیک آزمایشگاهی جهت تایید مواد غذایی به دو فرم الایزا غیر مستقیم و الایزا مستقیم تقسیم میگردد که امکان آنالیز تعداد زیادی نمونه را به صورت همزمان فراهم می‌سازد. این روش در ایمنی‌شناسی برای تشخیص وجود یک آنتی‌بادی یا آنتی‌ژن در نمونه‌های غذایی، باقی‌مانده‌ آفت‌کش‌ها، میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا و در نهایت عصاره‌های طبیعی گیاهی استخراج شده استفاده خواهد شد. عموماً به عنوان ابزاری تشخیصی در پزشکی و پاتولوژی و همچنین تست کنترل کیفیت در بسیاری از صنایع بالاخص صنایع غذایی کاربرد دارد. در طی سالیان گذشته توسعه فناوری الایزا جهت غربالگری و تشخیص، موجب پیشرفت در تولید انواع کیت‌های تجاری شده است، که در این میان استفاده از کیت‌ها برای شناسایی ترکیبات مواد غذایی و تغییرات آن‌ها در طول فرایند و فرآوری به منظور ارزیابی ایمنی روز به روز اهمیت ویژه پیدا کرده است. این مقاله مروری بر اهمیت تکنیک الایزا و کاربرد آن در تشخیص غذاهای اصلاح شده ژنتیکی، ترکیبات آلرژن و در نهایت تقلبات در مواد غذایی پرداخته شد.
    کلید واژگان
    تکنیک الایزا
    تقلبات مواد غذایی
    واکنش ایمونولوژیکی
    تشخیص آلرژن
    ایمنی و کیفیت

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2019-12-22
    1398-10-01
    ناشر
    دانشگاه مراغه
    سازمان پدید آورنده
    کارشناس ارشد بیوشیمی، موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران
    عضو هیئت علمی و رئیس آزمایشگاه مرکزی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی

    شاپا
    ‪۲۵۸۸-۶۴۰۱
    ‪۲۵۸۸-۶۴۱X
    URI
    http://jonaisl.maragheh.ac.ir/article_105578.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/117040

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب