• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • رویکردهای نوین در آزمایشگاه‌های علمی ایران
    • دوره 2, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • رویکردهای نوین در آزمایشگاه‌های علمی ایران
    • دوره 2, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا: بایدها و نبایدها

    (ندگان)پدیدآور
    فیضی, جوادمحمودی, فهیمه
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    366.9کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله علمی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا یا کروماتوگرافی مایع با فشار بالا (HPLC) یکی از تکنیک‌‌های تجزیه‌ای پرکاربرد جهت جداسازی‌های فیزیکی و شیمیایی است. در چند سال اخیر، این تکنیک بطور ویژه و بیشتر گسترش یافته است. در این تکنیک جداسازی، از فاز متحرک مایع و فاز ساکن جامد یا مایع استفاده شده است. فاز متحرک معمولا مخلوطی از حلال‌هایی مانند آب، استونیتریل و یا متانول است و تحت فشار بالا از ستون عبور داده می‌شود. برهمکنش‌های مختلفی بین هر آنالیت با فاز ساکن و متحرک اتفاق افتاده و همین برهمکنش‌های مختلف باعث عمل جداسازی می‌گردد. کاربرد وسیع این دستگاه در آنالیز مواد غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی و قدرت جداسازی بالای آن باعث استفاده گسترده از دستگاه HPLC شده است. ترکیبات غیرفرار و ترکیبات ناپایدار حرارتی که به راحتی توسط کروماتوگرافی گازی قابل اندازه‌گیری نیستند توسط کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا اندازه‌گیری می‌شوند. اگر چه توسعه روش‌های کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا با پیشرفت فناوری های ستون و دستگاهوری جدید بهبود یافته است، مشکلات همچنان وجود دارد. کاربری سخت و پیچیدگی‌های کار با دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا همواره از مسائل مورد توجه در آزمایشگاه‌ها بوده که بخاطر قیمت و تکنولوژی بالای این دستگاه باید بطور جدی مورد توجه قرار گیرد.
    کلید واژگان
    کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا
    جداسازی
    آشکارساز
    فاز متحرک
    فاز ساکن

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2018-09-23
    1397-07-01
    ناشر
    دانشگاه مراغه
    سازمان پدید آورنده
    عضو هیئت علمی و رئیس آزمایشگاه مرکزی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی
    کارشناس مسئول روشهای آنالیز دستگاهی

    شاپا
    ‪۲۵۸۸-۶۴۰۱
    ‪۲۵۸۸-۶۴۱X
    URI
    http://jonaisl.maragheh.ac.ir/article_92180.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/116971

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب