پرورش لارو شیرونومیده (DIPTERA) با استفاده از سطوح مختلف پری بیوتیک و تاثیر آن بر عملکرد رشد تاسماهی سیبری (Acipenser baerii) انگشت قد
(ندگان)پدیدآور
امینی ویشکائی, محمدخوش خلق, مجیدرضافلاحتکار, بهرامپژند, ذبیح الله
نوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
استفاده از پریبیوتیکها در آبزیپروری موجب بهبود عملکرد رشد، تقویت سیستم ایمنی، و افزایش مقاومت در برابر بیماریها از طریق تعدیل میکروبیوتای روده میشود. این مطالعه در دو مرحله در ابتدا به منظور بررسی استفاده از پریبیوتیک پرودی 450 (حاوی مانان الیگوساکارید و بتاگلوکان) بر روی عملکرد رشد و مقدار کل زیتوده در واحد سطح لارو شیرونومیده انجام شد. به این منظور، چهار سطح (تیمار) مختلف از پریبیوتیک شامل صفر (شاهد)، 250 (P250)، 500 (P500) و 750 (P750) میلیگرم تهیه شد و به یک کیلوگرم کود مرغی اضافه و سپس از این کود مرغی به عنوان بستر پرورش لارو شیرونومید در 3 تکرار استفاده شد. لاروها پس از ده روز پرورش در دمای 0.79 ± 25/71 درجه سانتی گراد، صید شدند. در ادامه به مدت 14 روز به عنوان غذای تاسماهی سیبری انگشت قد (Acipenser baerii) با میانگین وزن اولیه 0.04 ± 1/14 گرم و با هدف بررسی تأثیر پریبیوتیک بر عملکرد رشد و برخی شاخصهای ایمنی تاسماهی با همان تیمارها و در سه تکرار، استفاده شدند. پس از اندازهگیری شاخصهای رشد در لاروهای شیرونومیده، مشخص شد که بیشترین وزن لارو را تیمار P250 دارا بود (0.5 ± 8/50 میلی گرم) همچنین بعد از آن تیمار P500 بهترین عملکرد رشد را دارا بود که با تیمار P250 اختلاف معنی دار نداشت ولی با تیمارهای P750 و شاهد دارای اختلاف معنی دار بود (0.05>p). در مقدار کل زیتوده در واحد سطح بین تیمارها، اختلاف معنی داری وجود نداشت (0.05
کلید واژگان
بتاگلوکانغذای زنده
کرم خونی
مانان الیگوساکارید
تخصصي
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2025-05-011404-02-11
ناشر
دانشگاه هرمزگانسازمان پدید آورنده
دانشگاه گیلاندانشگاه گیلان
دانشگاه گیلان
انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری
شاپا
2322-275110



