• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله بوم شناسی آبزیان
    • دوره 15, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله بوم شناسی آبزیان
    • دوره 15, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    پرورش لارو شیرونومیده (DIPTERA) با استفاده از سطوح مختلف پری بیوتیک و تاثیر آن بر عملکرد رشد تاسماهی سیبری (Acipenser baerii) انگشت قد

    (ندگان)پدیدآور
    امینی ویشکائی, محمدخوش ‎خلق, مجیدرضافلاحتکار, بهرامپژند, ذبیح الله
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    593.0کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    استفاده از پری‌بیوتیک‌ها در آبزی‌پروری موجب بهبود عملکرد رشد، تقویت سیستم ایمنی، و افزایش مقاومت در برابر بیماری‌ها از طریق تعدیل میکروبیوتای روده می‌شود. این مطالعه در دو مرحله در ابتدا به منظور بررسی استفاده از پری‎بیوتیک پرودی 450 (حاوی مانان الیگوساکارید و بتاگلوکان) بر روی عملکرد رشد و مقدار کل زی‎توده در واحد سطح لارو شیرونومیده انجام شد. به این منظور، چهار سطح (تیمار) مختلف از پری‎بیوتیک شامل صفر (شاهد)، 250 (P250)، 500 (P500) و 750 (P750) میلی‎گرم تهیه شد و به یک کیلوگرم کود مرغی اضافه و سپس از این کود مرغی به عنوان بستر پرورش لارو شیرونومید در 3 تکرار استفاده شد. لاروها پس از ده روز پرورش در دمای 0.79 ± 25/71 درجه‎ سانتی گراد، صید شدند. در ادامه به مدت 14 روز به عنوان غذای تاسماهی سیبری انگشت قد (Acipenser baerii) با میانگین وزن اولیه 0.04 ± 1/14 گرم و با هدف بررسی تأثیر پری‎بیوتیک بر عملکرد رشد و برخی شاخص‌های ایمنی تاسماهی با همان تیمارها و در سه تکرار، استفاده شدند.  پس از اندازه‎گیری شاخص‌های  رشد در لاروهای شیرونومیده، مشخص شد که بیشترین وزن لارو را تیمار P250 دارا بود (0.5 ± 8/50  میلی گرم) همچنین بعد از آن تیمار P500 بهترین عملکرد رشد را دارا بود که با تیمار P250 اختلاف معنی دار نداشت ولی با تیمارهای P750 و شاهد دارای اختلاف معنی دار بود (0.05>p). در مقدار کل زیتوده در واحد سطح بین تیمارها، اختلاف معنی داری وجود نداشت (0.05
    کلید واژگان
    بتاگلوکان
    غذای زنده
    کرم خونی
    مانان الیگوساکارید
    تخصصي

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2025-05-01
    1404-02-11
    ناشر
    دانشگاه هرمزگان
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه گیلان
    دانشگاه گیلان
    دانشگاه گیلان
    انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری

    شاپا
    2322-2751
    10
    URI
    http://jae.hormozgan.ac.ir/article-1-1134-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1167857

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب