• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نشریه شیمی و مهندسی شیمی ایران
    • دوره 44, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نشریه شیمی و مهندسی شیمی ایران
    • دوره 44, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ساخت حسگر الکتروشیمیایی اندازه گیری رودامین B با استفاده از الکترود خمیر کربن اصلاح شده با نانولوله های کربنی عامل دارشده و نانوذره های تیتانیوم دی اکسید

    (ندگان)پدیدآور
    وفاخواه, مینارحیم نژاد, مصطفیزختاره, رزان
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    2.315 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    علمی-پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    کاربرد غیر مجاز رنگ­ های سنتزی در فرآورده­ های غذایی، اثرات نامطلوبی بر سلامت انسان دارد و تهدیدی جدی برای نسل­های آینده ی بشر محسوب می ­شود. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف ارایه ­ی یک حسگر الکتروشیمیایی کارآمد برای شناسایی رنگ رودامین B (RhB) در نمونه ­های غذایی انجام شد. برای این منظور، از یک الکترود خمیر کربن (CPE) اصلاح­ شده با نانولوله ­های کربنی چندجداره­ ی عامل ­دار شده (F-MWCNTs) و نانوذره­ های تیتانیوم دی اکسید (NPs2TiO) استفاده شد. فرایند عامل ­دار کردن نانولوله ­های کربنی (CNTs) و ریخت شناسی سطح حسگر طراحی­ شده به­ ترتیب با استفاده از طیف ­سنجی تبدیل فوریه­ ی­ فروسرخ (FT-IR) و میکروسکوپ الکترونی روبشی گسیل میدانی (FESEM) مورد ارزیابی قرار گرفتند. برای بررسی ویژگی­ های الکتروشیمیایی NPs/CPE2F-MWCNTs/TiO از روش­ های ولتامتری چرخه ­ای (CV) و طیف ­سنجی امپدانس الکتروشیمیایی (EIS) استفاده شد. همچنین، برای دست­یابی به بهترین عملکرد حسگر، رفتار الکتروشیمیایی RhB در سطح NPs/CPE2F-MWCNTs/TiO به ­دقت مورد مطالعه قرار گرفت و متغیرهای گوناگون بهینه شدند. با به­ کار گرفتن روش ولتامتری پالس تفاضلی (DPV) مشخص شد که در شرایط بهینه، پاسخ حسگر به RhB در دو محدوده­ی غلظت nM 102×0/1 – 101×0/1 و nM 103×0/6 – 102×0/1 خطی است و حد تشخیص (LOD)، حد مقدارسنجی (LOQ) و حساسیت حسگر در محدوده­ ی خطی اول به­ ترتیب برابر با nM 46/1، nM 87/4 و 2cm Mµ/Aµ 02/1092 محاسبه شدند. حسگر پیشنهادی همچنین پایداری، تکرارپذیری و گزینش­ پذیری خود را در اندازه ­گیری RhB به­ نمایش گذاشت.
    کلید واژگان
    الکترود خمیر کربن
    حسگر الکتروشیمیایی
    رودامین B
    نانولوله های کربنی
    نانوذره های تیتانیوم دی اکسید
    الکتروشیمی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2025-04-21
    1404-02-01
    ناشر
    جهاد دانشگاهی-پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایران
    سازمان پدید آورنده
    مرکز تحقیقات سوخت‌های زیستی و انرژی‌های تجدید‌پذیر، گروه بیوتکنولوژی، دانشکده‌ی مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، بابل، ایران
    مرکز تحقیقات سوخت‌های زیستی و انرژی‌های تجدید‌پذیر، گروه بیوتکنولوژی، دانشکده‌ی مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، بابل، ایران
    مرکز تحقیقات سوخت‌های زیستی و انرژی‌های تجدید‌پذیر، گروه بیوتکنولوژی، دانشکده‌ی مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، بابل، ایران

    شاپا
    1022-7768
    URI
    https://www.nsmsi.ir/article_719212.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1165133

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب