• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
    • دوره 34, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
    • دوره 34, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تعیین ارزش غذایی جلبک سبز با استفاده از روش‌ کیسه‌های نایلونی و تولید گاز و بررسی تأثیر آن روی متابولیت‌های شکمبه

    (ندگان)پدیدآور
    کردستانچی, وحیددلیر, شبنمنوروزی, صبا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    653.2کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه مطالعاتی: جلبک یک ابر غذا است که می‌تواند مشکلات آینده تغذیه‌ی جهان را حل کند و اکنون در آستانه خشکسالی منطقه‌ای و جهانی و کمین فاجعه بین‌المللی تغذیه، جایگزینی علوفه با جلبک در غذای دام جزء پروتکل مبارزه با خشکسالی در عرصه‌ی صنعت دام می‌باشد. هدف: تحقیق حاضر، به منظور تعیین ارزش غذایی جلبک سبز، با روش‌های حیوان زنده (in vivo)، کیسه‌های نایلونیnylon) bag) و روش آزمون گاز (gas test) انجام شد. روش‌ کار: در این پژوهش تعداد دو رأس گوسفند اخته فیستولا‌گذاری شده (5/2 ±5/50 کیلوگرم)، برای آزمایش in situ و تعداد 4 گوسفند جهت آزمایش حیوان زنده مورد استفاده قرار گرفتند. . به منظور عادت‌پذیری گوسفندان به جیره‌های آزمایشی یک دورۀ 14 روزه در نظر گرفته شد. مقدار گاز تولیدی در زمان‌های 2، 4، 6، 8، 12، 16، 24، 36، 48 و 72 ساعت و تجزیه‌پذیری به روش کیسه‌های نایلونی در زمان‌های 0، 4، 8، 12، 16، 24، 36 و 48 ساعت اندازه‌گیری گردید. اطلاعات حاصله نیز درقالب طرح کاملاً تصادفی با 2 تیمار و 3 تکرار و با نرم‌افزار آماری SAS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: تجزیه‌پذیری ماده‌ی ‌خشک جلبک سبز در 48 ساعت انکوباسیون 66/53 درصد، تجزیه‌پذیری پروتئین‌ خام جلبک سبز در 48 ساعت انکوباسیون 36/46 درصد بود، میزان گاز تولیدی جلبک سبز نسبتا پایین است و در 72 ساعت پس از انکوباسیون 99/116 میلی‌لیتر بر گرم ماده‌ی ‌خشک بود. در این مطالعه، تیمار حاوی جلبک سبز تأثیر معنی‌داری روی جمعیّت هولوتریش، دیپلودینیوم و انتودینیوم ندارد ولی منجر به افزایش معنی-داری در جمعیّت اپیدینیوم شده است (05/0>P). نتیجه‌گیری نهایی: نتایج نشان داد، که تیمار حاوی جلبک سبز منجر به افزایش معنی‌داری در جمعیت اپیدینیوم (105 × 35/1 به جای105 × 75/0 ) گردیده است (05/0 >p). جلبک سبز تجزیه‌پذیری شکمبه‌ای بالایی همانند علوفه‌ی یونجه دارد و می‌تواند جایگزین مناسبی برای علوفه‌ یونجه گردد.
    کلید واژگان
    "جلبک سبز"
    "حیوان زنده"
    "کیسه‌های نایلونی"
    "تولید گاز"
    تغذیه نشخوارکنندگان

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2025-02-19
    1403-12-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    کارخانه پگاه آذربایجان شرقی
    گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، شهرستان پارس آباد، ایران
    شرکت سلامت پخش یلدا

    شاپا
    2008-5125
    2676-5705
    URI
    https://dx.doi.org/10.22034/as.2022.34435.1509
    https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_19276.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1163556

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب