شناسایی ترکیبات موجود در عصاره و اسانس گیاه میخک Syzygium aromaticum
(ندگان)پدیدآور
خوشدونی فراهانی, زهراخوشدونی فراهانی, فاطمهنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
میخک یکی از منابع مهم گیاهی از ترکیبات فنلی، آنتی اکسیدانی ، ضد سرطان، ضد درد می باشد که از دیر باز مورد استفاده قرار میگرفته است.با توجه به اهمیت عصاره ها و اسانس ها و کاربرد آن ها در صنایع مختلف به دلیل ویژگی های منحصر به فرد آنها، عصاره و اسانس گیاه میخک استخراج شد و تحت تجزیه شیمیایی قرار گرفت تا ترکیبات شیمیایی عصاره و اسانس آنشناسایی و ارزیابی گردد.استخراج عصاره توسط روش خیساندن انجام گرفت و استخراج اسانس با استفاده از دستگاه کلونجر انجام شد. عصاره و اسانس استخراج شده با استفاده از دستگاه گاز کروماتوگرافی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) مورد آنالیز قرار گرفتند.هشت ترکیب شیمیایی در عصاره میخک تشخیص داده شد که ترکیبات اصلی آن شامل اوژنول(5/85%)، اوژنول استات (2/3%) و هپتاکوزان (8/1%) بودند. هفت ترکیب شیمیایی در اسانس میخک نیز تشخیص داده شد که اصلی ترین آن ها شامل اوژنول(36/86%) و بتاکاریوفیلن (66/7%) بودند. اوژنول ترکیب اصلی در هر دو عصاره و اسانس بود و بیشترین غلظت از این ترکیب را در میان آنها نشان داد.
کلید واژگان
"میخک""عصاره"
"اسانس"
فیتوشیمی
شماره نشریه
27تاریخ نشر
2017-11-221396-09-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد قمسازمان پدید آورنده
علوم و مهندسی صنایع غذایی-دانشگاه ازادعلوم و مهندسی صنایع غذایی-دانشگاه ازاد




