• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه بیولوژی کاربردی
    • دوره 8, شماره 29
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه بیولوژی کاربردی
    • دوره 8, شماره 29
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی آنالیز اسانس و خواص آنتی اکسیدانی بذر گیاه دارویی رازیانه .Foeniculum vulgare Mill قبل و پس از ذخیره سازی بذر در شرایط فراسرد ( ازت مایع)

    (ندگان)پدیدآور
    مهرپور, شهیناحمدی, نیرهجمالو, فاطمهزندمنفرد, محمد رضا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    754.9کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: اصطلاح ذخیره سازی در فراسرد (Cryopreservation) به ذخیره سازی یاخته ها،اندام ها و بافت ها دردمای نیتروژن مایع (ºC 196-) اشاره دارد. در این دما، یاخته ها به حالت سکون وارد شده و واکنش های فیزیکی و بیوشیمیایی عملا متوقف می شوند. در این شرایط خاص، زمان حفاظت نامحدود می شود. ذخیره سازی بذرها کارآمدترین روش برای حفاظت از خزانه ژنی گیاهان است. هزینه های ذخیره سازی پایین و بازسازی کل گیاه از ژنوم کامل، مزایای مشخصی برای ذخیره سازی بذر در مقایسه با انواع دیگر بافت های گیاهی را ارائه می دهد (1). مواد و روش ها: بذرهای گیاه دارویی رازیانه Foeniculum vulgare (Apiaceae) با استفاده از پیش تیمار کاهش رطوبت بذرDessication) ) تیمار شده و به مدت یک هفته در ازت مایع نگهداری شدند. سپس بذرها در معرض شوک حرارتی قرار گرفتند. بذرهای تیمار و شاهد پس از کشت به ژرمیناتور با دمای ºC24 و رژیم نوری 8/16 منتقل شدند. اسانس با روش تقطیر با آب با دستگاه کلونجر استخراج و ترکیبات موجود دراسانس توسطGC/MS آنالیز و مورد بررسی قرار گرفت. اثرات آنتی اکسیدانی عصاره هیدرو الکلی بذرتوسط معرف DPPH بررسی شد. نتایج: درصد زنده مانی در بذرهای شاهد (83%) ودرتیمار کاهش رطوبت بذر( 53%) مشاهده گردید. اصلی ترین ترکیب موجود در اسانس مربوط به آنتول (6/78 %) شناسایی شد که در مقایسه با نمونه های تیمار شده آنتول (04/80 %) تفاوت معنی داری مشاهده نشد. نتایج نشان داد که نگه داری بذر در شرایط فراسرد تاثیر منفی بر خواص آنتی اکسیدانی وترکیبات اسانس آنها ندارد.
    کلید واژگان
    رازیانه
    "فراسرد
    " آنتی اکسیدان
    " اسانس ها
    گیاهی

    شماره نشریه
    29
    تاریخ نشر
    2018-05-22
    1397-03-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم
    سازمان پدید آورنده
    هیات علمی
    علوم گیاهی، علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم، قم ، ایران
    عضو هیات علمی
    عضو هیات علمی

    شاپا
    2538-3434
    URI
    http://sjoapb.journal.qom-iau.ac.ir/article_537375.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/115962

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب