• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
    • دوره 34, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
    • دوره 34, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تاثیر سطوح مختلف نیتروژن غیر پروتئینی آهسته رهش بر تبدیل زیستی ضایعات سیب‌زمینی توسط میکروارگانیسم‌های شکمبه‌ای

    (ندگان)پدیدآور
    نریمانی قراجه, سعیدسیف دواتی, جمالعبدی بنمار, حسینسید شریفی, رضاشیرمحمدی, شهرام
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه مطالعاتی: روزانه مقادیر زیادی محتویات شکمبه به‌عنوان ضایعات در کشتارگاه‌ها تولید شده و بی‌استفاده به محیط رها می‌شود که باعث بروز مشکلات زیست محیطی می‌شوند. تبدیل زیستی نسبت به سایر روش‌های فرآوری، روش جدید و مطلوب برای مدیریت ضایعات کشاورزی است. مایع شکمبه به‌عنوان منبع غنی از آنزیم‌ها، می‌تواند در تبدیل زیستی ضایعات کشاورزی استفاده شود. هدف: بررسی تاثیر سطوح مختلف نیتروژن غیر پروتئینی آهسته رهش بر تبدیل زیستی ضایعات سیب‌زمینی توسط میکروارگانیسم‌های شکمبه‌ای بود. مواد و روشها: ضایعات سیب زمینی از انبارهای نگهداری سیب زمینی جمع آوری شد و پس از پاک‌سازی مواد زائد، آب‌پز و بعد آن رنده گردید. مایع شکمبه موردنیاز از کشتارگاه تهیه و پس از صاف کردن با پارچه کتان چهارلایه، به داخل مخزن‌های شیشه‌ای دستگاه هضم شکمبه‌ای اضافه شد و سریعاً به دستگاه انتقال و به مدت 24 ساعت در دمای 39 درجه سلسیوس انکوبه شدند. گروه‌های آزمایشی شامل: 1) 400 میلی‌لیتر مایع شکمبه + 200 گرم سیب‌زمینی ضایعاتی (N0)، 2) 400 میلی‌لیتر مایع شکمبه + 200 گرم سیب‌زمینی ضایعاتی+ 5/1 گرم نیتروژن از منبع نیتروژن غیر پروتئینی آهسته رهش (N1.5)، 3) 400 میلی‌لیتر مایع شکمبه + 200 گرم سیب‌زمینی ضایعاتی+ 3 گرم نیتروژن از منبع نیتروژن غیر پروتئینی آهسته رهش (N3) و 4) 400 میلی‌لیتر مایع شکمبه + 200 گرم سیب‌زمینی ضایعاتی+ 5/4 گرم نیتروژن از منبع نیتروژن غیر پروتئینی آهسته رهش (N4.5) بودند. بعد از اتمام انکوباسیون، نمونه‌ها از دستگاه خارج‌ و پس از صاف و جدا کردن بخش‌‌های جامد و مایع از یکدیگر جهت آزمایش‌های بعدی استفاده شد. نتایج: بالاترین میزان اسیدهای چرب فرار مایع حاصل‌ از انکوباسیون در سطح 3 گرم نیتروژن غیر پروتئینی آهسته رهش بود. میزان فعالیت آنزیم‌های کربوکسی متیل سلولاز، آلفا آمیلاز، میکروکریستالین سلولاز، تجزیه کننده کاغذ صافی، اوره آز و پروتئاز متأثر از سطوح مکمل سازی از منبع نیتروژن غیر پروتئینی آهسته رهش شد. بیشترین فعالیت آنزیمی مربوط به آنزیم‌های پروتئاز و اوره‌آز در سطح 5/4 گرم نیتروژن غیر پروتئینی آهسته رهش بر تبدیل زیستی ضایعات سیب‌زمینی توسط میکروارگانیسم‌های شکمبه‌ای مشاهده گردید. بالاترین غلظت نیتروژن آمونیاکی فاز مایع حاصل از سطح 5/4 گرم نیتروژن غیر پروتئینی آهسته رهش بر تبدیل زیستی ضایعات سیب‌زمینی توسط میکروارگانیسم‌های شکمبه‌ای مشاهده شده بود. نتیجه‌گیری نهایی: بر اساس نتایج مطالعه حاضر، افزودن 3 گرم نیتروژن از منبع نیتروژن غیر پروتئینی آهسته رهش به محیط انکوباسیون ضایعات سیب زمینی با میکروارگانیسم‌های مایع شکمبه می‌توانند در تبدیل زیستی ضایعات سیب‌زمینی جهت افزایش ارزش غذایی و تولید مایع غنی از اسیدهای چرب فرار و همچنین منبعی با فعالیت آنزیمی مطلوب استفاده شوند.
    کلید واژگان
    ضایعات سیب‌زمینی
    مایع شکمبه
    نیتروژن آهسته رهش
    تبدیل زیستی
    تغذیه نشخوارکنندگان

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2024-05-21
    1403-03-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی
    استاد گروه علوم دامی دانشگاه محقق اردبیلی
    استاد گروه علوم دامی دانشگاه محقق اردبیلی
    استاد گروه علوم دامی دانشگاه محقق اردبیلی
    دانش آموخته دکتری تغذیه دام گروه علوم دامی،دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز،

    شاپا
    2008-5125
    2676-5705
    URI
    https://dx.doi.org/10.22034/as.2023.55746.1698
    https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_17096.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1151859

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب