• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
    • دوره 34, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
    • دوره 34, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر تغذیه ثابت و متناوب پروتئین خام جیره بر فراسنجه‌های شکمبه‌ای و سنتز پروتئین میکروبی در گوسفند

    (ندگان)پدیدآور
    یلچی, طاهر
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    چکیده زمینه مطالعاتی: پروتئین خام یک عنصر کلیدی در تنظیم جیره غذایی نشخوارکنندگان بوده و یکی از گرانترین مواد مغذی مورد نیاز دام محسوب می‌شود. یکی از راهکارهای استفاده بهینه از پروتئین خام تغذیه متناوب آن و ایجاد نوسان در سطح پروتئین خام جیره در فواصل زمانی یک تا سه روز است. هدف: این پژوهش به منظور بررسی تأثیر تغذیه ثابت و متناوب پروتئین خام جیره بر فراسنجه‌های شکمبه‌ای و سنتز پروتئین میکروبی در گوسفند انجام شد. روش کار: سه جیره غذایی با پروتئین خام 12، 14 و 16 درصد اما با انرژی یکسان تنظیم شدند. از 8 رأس گوسفند نر در قفس‌های متابولیک به صورت طرح مربع لاتین 4×4 (چهار تیمار با 2 مربع و در مجموع 8 تکرار) استفاده شد. تیمار اول جیره‌ای با سطح پروتئین خام 14 درصد را به صورت ثابت دریافت می‌کرد. تیمار دوم دو جیره با پروتئین خام 12 و 16 درصد را با فاصله زمانی 24 ساعت به طور متناوب دریافت می‌کرد. تیمارهای سوم و چهارم نیز جیره‌های با پروتئین خام 12 و 16 درصد را به ترتیب در فواصل زمانی 48 و 72 ساعت به طور متناوب دریافت می‌کردند. تعادل و ابقای نیتروژن، فراسنجه‌های شکمبه‌ای و خونی و سنتز پروتئین میکروبی اندازه گیری شد. نتایج: کمترین نیتروژن دفع شده کل (از طریق ادرار و مدفوع) در تیمار با تناوب مصرف پروتئین خام 48 ساعته مشاهده شد (031/0=P). نیتروژن ابقاء شده نیز در این تیمار در مقایسه با تیمار تغذیه ثابت پروتئین خام افزایش معنی‌داری را نشان داد (045/0=P). بیشترین نیتروژن آمونیاکی مایع شکمبه در تیمار با تناوب مصرف پروتئین خام 48 ساعته مشاهده شد اما pH و غلظت اسیدهای چرب فرار تفاوت معنی‌داری را در بین تیمارهای آزمایشی نشان ندادند. تفاوت معنی‌داری بین تیمارهای آزمایشی از نظر آلانتوئین، کل بازهای پورینی دفع شده و همچنین تولید نیتروژن و سنتز پروتئین میکروبی مشاهده شد که تیمار با تناوب مصرف پروتئین خام در فاصله زمانی 48 ساعته دارای بیشترین مقدار بود. آلبومین و پروتئین کل خون اندازه‌گیری شده در بین تیمارهای آزمایشی تفاوت معنی‌داری را نشان نداد اما نیتروژن اوره‌ای خون در تیمار با تناوب مصرف پروتئین خام 48 ساعته، بیشترین مقدار بود (005/0 =P). نتیجه‌گیری نهایی: نتایج نشان داد که استفاده از راهبرد تغدیه پروتئین خام به صورت متناوب در جیره گوسفند سبب بهبود ابقای نیتروژن، فعالیت‌های تخمیری شکمبه و سنتز پروتئین میکروبی می‌شود.
    کلید واژگان
    آلودگی محیط زیست
    ابقای نیتروژن
    بره نر
    تعادل نیتروژن
    تخمیر شکمبه‌ای
    تغذیه نشخوارکنندگان

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2024-05-21
    1403-03-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی مغان، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

    شاپا
    2008-5125
    2676-5705
    URI
    https://dx.doi.org/10.22034/as.2023.53618.1677
    https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_18348.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1151856

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب