اثرات تغذیه منابع مختلف چربی در اواخر آبستنی و اوایل دوره شیردهی بر عملکرد تولیدی و فراسنجههای خونی میشهای افشاری
(ندگان)پدیدآور
قهرمانی, مهدیتقی زاده, اکبرحسین خانی, علیمیرزایی الموتی, حمید رضامقدم, غلامعلیپایا, حمید
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه مطالعاتی:چربی میتواند جهت بهبود وضعیت انرژی، افزایش غلظت انرژی جیره و حداقل کردن توازن منفی انرژی مورد استفاده قرار گیرد. هدف: در این مطالعه تأثیر منابع مختلف چربی در اواخر آبستنی و اوایل دوره شیردهی بر عملکرد تولیدی و فراسنجههای خونی میشهای افشاری مورد بررسی قرار گرفت. روش کار: جهت انجام این آزمایش 50 رأس میش افشاری در قالب طرح کاملاً تصادفی به پنج جیره آزمایشی اختصاص داده شدند. تیمارهای آزمایشی شامل: 1- جیره شاهد بدون مکمل چربی؛ 2- جیره حاوی 3 درصد پودر چربی محافظت شده اسیدهای چرب اشباع (روغن پالم)؛ 3-جیره حاوی 3 درصد مکمل نمک کلسیمی اسیدهای چرب امگا-6 (روغن سویا)؛ 4- جیره حاوی 3 درصد نمک کلسیمی اسیدهای چرب امگا-3 (روغن ماهی)؛ 5- جیره حاوی 2 درصد پودر چربی محافظت شده اسیدهای چرب اشباع (روغن پالم) و 1 درصد فرآورده حاوی اسید لینولئیک مزدوج (CLA). نتایج: مادهی خشک مصرفی قبل از زایش در جیرههای حاوی اسیدهای چرب اشباع، اسیدهای چرب امگا-6 و اسیدهای چرب امگا-3 کاهش یافت (01/0P
کلید واژگان
اسید لینولئیکاواخر آبستنی
روغن ماهی
روغن پالم
دوره انتقال
میش
تغذیه نشخوارکنندگان
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2024-05-211403-03-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
دانشجوی دکتری گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز.گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
شاپا
2008-51252676-5705



