• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
    • دوره 40, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
    • دوره 40, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    جستجوی عوامل مهارکننده استیل کولین استراز در عصاره صمغ کندُر (Boswellia thurifera Roxb.) تهیه شده با حلّال‏های مختلف

    (ندگان)پدیدآور
    زارعی, محمد علیصادق زاد, پریسا
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    سابقه و هدف: بیماری آلزایمر یک بیماری پیش‌رونده و تحلیل برنده‏ مغز بوده که باعث مختل ‏شدن فکر و حافظه می‏شود. پیامدهای اصلی آلزایمر شامل کاهش عملکرد‏های شناختی و اختلالات زبانی است. یکی از دلایلی که موجب آلزایمر می‏شود، کاهش سطح انتقال دهنده‏ عصبی استیل کولین در مغز است که بخشی از آن به دلیل فعالیت بالاتر استیل کولین استراز است، آنزیمی که مسئول تخریب آن است. بسیاری از مهارکننده‏های استیل کولین استراز، چه طبیعی و چه مصنوعی، در طول سال‌ها برای مقابله با پیشرفت بیماری ساخته و استفاده شده‏اند. ازاین‌رو، مهارکننده‏های استیل کولین استراز، گزینه مناسبی برای درمان این بیماری هستند. امروزه دستیابی به داروهایی مؤثرتر با عوارض جانبی کمتر با منشأ گیاهی از هدف‏های پژوهشگران می‏باشد. یکی از مهمترین فرآورده‏های گیاهی که در طب سنتی ایران برای تقویت یادگیری و حافظه بکار می‏رود صمغ گیاه کندر (Boswellia thurifera Roxb.) است. نوع حلّال بر کیفیت ترکیبات استخراج شده بسیار مؤثر است، ازاین‌رو بررسی تأثیر نوع حلّال استخراج، بر میزان خاصیت مهارکنندگی آنزیم استیل کولین استراز، توسط عصاره‏ صمغ کندر هدف این پژوهش بود.مواد و روش‏ها: حلّال‏های اتانول، متانول، اتر، اتیل استات، استون و هگزان برای استخراج عصاره‏ صمغ کندر به روش خیساندن و با استفاده از دستگاه روتاری اواپوراتور انتخاب شدند. عصاره‏های حاصل به منظور بررسی فعالیت مهاری آنزیم استیل کولین استراز و سنجش محتوی فنل و فلاونوئید مورد استفاده قرار گرفتند. برای سنجش اثر مهاری عصاره‌ها از روش المن با رویکرد میکروپلیت اسپکتروفوتومتری استفاده شد. از غلظت‏های مختلف عصاره برای تعیین درصد مهار و محاسبه‏ مقدار IC50 استفاده شد و تمام سنجش‏ها در 3 تکرار انجام گردید. عصاره‌های با اثر مهارکنندگی بالاتر از نظر سینتیک مهارآنزیمی بررسی شدند. مقدار ترکیبات فنول تام عصاره‏های مختلف بدست آمده از کندر براساس مقدار جذب حاصل واکنش عصاره‏ها با معرف فولین سیوکالچیو و بر مبنای مقایسه‏ آنها با منحنی استاندارد اسید گالیک محاسبه شد. مقدار فلاونوئید تام از عصاره‏های مختلف گیاه کندر بر مبنای رنگ‏سنجی آلومینیوم‏کلراید انجام شد. سپس با قراردادن میزان جذب عصاره‏های مختلف در معادله‏ خط منحنی استاندارد محلول کوئرستین مقدار فلاونوئید تام محاسبه شد.نتایج: عصاره‏ اتانولی صمغ کندر با کمترین مقدار IC50 ( mg.mL-11.93)، بیشترین اثر مهارکنندگی بر روی فعالیت آنزیمی استیل کولین استراز و عصاره متانولی صمغ کندر با بیشترین مقدار IC50 (mg.mL-1 42.01) کمترین اثر مهارکنندگی بر روی فعالیت آنزیمی استیل کولین استراز را از خود نشان دادند. سایر حلّال‌ها براساس افزایش مقدار IC50 (هگزان
    کلید واژگان
    استیل کولین استراز
    مهارآنزیمی
    صمغ کندر
    فنل
    فلاونوئید
    اتانول
    اثرات بیولوژیک اسانس‌ها و عصاره‌ها

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2024-12-21
    1403-10-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
    Research Institute of Forests and Rangelands
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم زیستی. دانشکده علوم پایه. دانشگاه کردستان. سنندج. ایران
    گروه علوم زیستی دانشکده علوم دانشگاه کردستان سنندج ایران

    شاپا
    1735-0905
    2383-1243
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/ijmapr.2024.364055.3394
    https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_132569.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1142600

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب