• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات دامپزشکی و فرآورده‌های بیولوژیک
    • دوره 23, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات دامپزشکی و فرآورده‌های بیولوژیک
    • دوره 23, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مطالعه ارتباط ماهانه و فصلی بین غلظت اوره و پروتئین شیر در گاوهای نژاد هولشتاین در منطقه ارومیه

    (ندگان)پدیدآور
    رامین, علی قلیرضوی روحانی, سیدمهدینوزاد, شهرامفرامرزپور, حمیدرامین, سینا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    363.7کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقایسه غلظت ماهانه و فصلی اوره و پروتیئن شیر در گاوهای هلشتاین و ارتباط بین آنها در 614 نمونه شیر از 61 گاوداری صنعتی ارومیه مطالعه و بررسی گردید. نمونه‌ها به صورت ماهانه در مدت یک سال جمع‌آوری گردید. اوره و پروتئین شیر پس از ته نشین کردن کازئین با استفاده از کیت تجاری اوره و پروتئین تعیین گردیدند. میانگین کلی اوره و پروتئین شیر در گاوهای هلشتاین به ترتیب 77/ 14 میلی‌گرم در دسی لیتر و 15/3درصد بود. کمترین غلظت اوره و پروتئین شیر به ترتیب در اردیبهشت (13/7 میلی گرم در دسی لیتر) و اسفند (1/3درصد) و بیشترین آن به ترتیب در شهریور (3/26 میلی‌گرم در دسی لیتر) و آذر (22/3 درصد) مشاهده شد. دامنه‌‌ی تغییرات ماهانه اوره و پروتئین شیر به ترتیب بین 01/0 تا 8/49 میلی گرم در دسی لیتر و 18/2 تا 94/3درصد متغیر بود. کمترین غلظت فصلی اوره و پروتئین شیر در زمستان (9/10 میلی گرم در دسی لیتر و 11/3درصد) و بیشترین آن به ترتیب در تابستان (2/20 میلی‌گرم در دسی لیتر) و پائیز (19/3درصد) بود. دامنه‌‌ی تغییرات فصلی اوره و پروتئین شیر به ترتیب بین 01/0 تا 8/49 میلی گرم در دسی لیتر و 18/2 تا 94/3 متغیر بوده است. مقادیر ماهانه و فصلی اوره و پروتئین شیر در گاوداری‌های صنعتی کاملاً از هم متفاوت بودند (01/0>P). 95درصد حداقل اوره شیر در ماه فروردین (69/2 میلی گرم در دسی لیتر) و حداکثر آن در شهریور (6/29 میلی گرم در دسی لیتر) بوده و برای پروتئین 95 درصد حداقل در ماه شهریور (06/3 درصد) و حداکثر آن در ماه آذر (28/3درصد) ثبت گردیده است. نتایج آنالیز ضریب همبستگی پیرسون نبود رابطه ماهانه و فصلی بین اوره و پروتئین شیر به جز بهمن (r=-0/35, PP). 95درصد حداقل اوره شیر در ماه فروردین (69/2 میلی گرم در دسی لیتر) و حداکثر آن در شهریور (6/29 میلی گرم در دسی لیتر) بوده و برای پروتئین 95 درصد حداقل در ماه شهریور (06/3 درصد) و حداکثر آن در ماه آذر (28/3درصد) ثبت گردیده است. نتایج آنالیز ضریب همبستگی پیرسون نبود رابطه ماهانه و فصلی بین اوره و پروتئین شیر به جز بهمن (r=-0/35, P

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2010-12-22
    1389-10-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی
    Agricultural Research,Education and Extension Organization
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم بالینی دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه‌‌
    گروه کنترل کیفی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه
    رزیدنت داخلی دام‌های بزرگ، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه
    دانش آموخته دامپزشکی، دانشگاه ارومیه
    دانشجوی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز

    شاپا
    2423-5407
    2423-5415
    URI
    https://vj.areeo.ac.ir/article_101113.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1134

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب