مطالعه ارتباط ماهانه و فصلی بین غلظت اوره و پروتئین شیر در گاوهای نژاد هولشتاین در منطقه ارومیه
(ندگان)پدیدآور
رامین, علی قلیرضوی روحانی, سیدمهدینوزاد, شهرامفرامرزپور, حمیدرامین, سینانوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
مقایسه غلظت ماهانه و فصلی اوره و پروتیئن شیر در گاوهای هلشتاین و ارتباط بین آنها در 614 نمونه شیر از 61 گاوداری صنعتی ارومیه مطالعه و بررسی گردید. نمونهها به صورت ماهانه در مدت یک سال جمعآوری گردید. اوره و پروتئین شیر پس از ته نشین کردن کازئین با استفاده از کیت تجاری اوره و پروتئین تعیین گردیدند. میانگین کلی اوره و پروتئین شیر در گاوهای هلشتاین به ترتیب 77/ 14 میلیگرم در دسی لیتر و 15/3درصد بود. کمترین غلظت اوره و پروتئین شیر به ترتیب در اردیبهشت (13/7 میلی گرم در دسی لیتر) و اسفند (1/3درصد) و بیشترین آن به ترتیب در شهریور (3/26 میلیگرم در دسی لیتر) و آذر (22/3 درصد) مشاهده شد. دامنهی تغییرات ماهانه اوره و پروتئین شیر به ترتیب بین 01/0 تا 8/49 میلی گرم در دسی لیتر و 18/2 تا 94/3درصد متغیر بود. کمترین غلظت فصلی اوره و پروتئین شیر در زمستان (9/10 میلی گرم در دسی لیتر و 11/3درصد) و بیشترین آن به ترتیب در تابستان (2/20 میلیگرم در دسی لیتر) و پائیز (19/3درصد) بود. دامنهی تغییرات فصلی اوره و پروتئین شیر به ترتیب بین 01/0 تا 8/49 میلی گرم در دسی لیتر و 18/2 تا 94/3 متغیر بوده است. مقادیر ماهانه و فصلی اوره و پروتئین شیر در گاوداریهای صنعتی کاملاً از هم متفاوت بودند (01/0>P). 95درصد حداقل اوره شیر در ماه فروردین (69/2 میلی گرم در دسی لیتر) و حداکثر آن در شهریور (6/29 میلی گرم در دسی لیتر) بوده و برای پروتئین 95 درصد حداقل در ماه شهریور (06/3 درصد) و حداکثر آن در ماه آذر (28/3درصد) ثبت گردیده است. نتایج آنالیز ضریب همبستگی پیرسون نبود رابطه ماهانه و فصلی بین اوره و پروتئین شیر به جز بهمن (r=-0/35, PP). 95درصد حداقل اوره شیر در ماه فروردین (69/2 میلی گرم در دسی لیتر) و حداکثر آن در شهریور (6/29 میلی گرم در دسی لیتر) بوده و برای پروتئین 95 درصد حداقل در ماه شهریور (06/3 درصد) و حداکثر آن در ماه آذر (28/3درصد) ثبت گردیده است. نتایج آنالیز ضریب همبستگی پیرسون نبود رابطه ماهانه و فصلی بین اوره و پروتئین شیر به جز بهمن (r=-0/35, P
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2010-12-221389-10-01
ناشر
موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازیAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
گروه علوم بالینی دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیهگروه کنترل کیفی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه
رزیدنت داخلی دامهای بزرگ، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه
دانش آموخته دامپزشکی، دانشگاه ارومیه
دانشجوی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز
شاپا
2423-54072423-5415




