نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorبروجردنیا, مریمfa_IR
dc.contributor.authorتراهی, عزیزfa_IR
dc.contributor.authorمرعشی, سید سمیحfa_IR
dc.contributor.authorموسوی, سید ناصرfa_IR
dc.date.accessioned1403-12-20T20:57:47Zfa_IR
dc.date.accessioned2025-03-10T20:57:47Z
dc.date.available1403-12-20T20:57:47Zfa_IR
dc.date.available2025-03-10T20:57:47Z
dc.date.issued2024-08-22en_US
dc.date.issued1403-06-01fa_IR
dc.date.submitted2023-02-17en_US
dc.date.submitted1401-11-28fa_IR
dc.identifier.citationبروجردنیا, مریم, تراهی, عزیز, مرعشی, سید سمیح, موسوی, سید ناصر. (1403). بررسی روش‌‌های مختلف ‌نگهداری کوتاه مدت دانه‌گرده بر میوه‌نشینی و عملکرد خرمای رقم دیری. پژوهش های میوه کاری, 9(1)doi: 10.30466/rip.2023.54603.1269fa_IR
dc.identifier.issn2538-4376
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.30466/rip.2023.54603.1269
dc.identifier.urihttps://rip.urmia.ac.ir/article_121591.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1122486
dc.description.abstractاین پژوهش به‌منظور بررسی اثر روش ­های مختلف نگهداری گرده به مدت 10 روز بر میوه ­نشینی و عملکرد نخل خرمای رقم دیری در نخلستان پژوهشکده خرما و میوه های گرمسیری در شهرستان اهواز انجام شد. آزمایش در قالب طرح بلوک­ های کامل تصادفی با 7 تیمار و 3 تکرار به مدت دو سال صورت گرفت. تیمارهای آزمایش عبارت بودند از: خوشه­‏ چه ­های تازه (شاهد)، نگهداری اسپات کامل نر در فریزر (21- درجه سانتی­ گراد) و یخچال (4 درجه سانتی گراد)، نگهداری خوشه­ چه تازه در فریزر (21- درجه سانتی ­گراد) و یخچال (4 درجه سانتی­ گراد)، نگهداری خوشه ­چه خشک در فریزر (21- درجه سانتی­ گراد) و یخچال (4 درجه سانتی­ گراد). جهت گرده ­افشانی، از اسپات­های رقم غنامی قرمز استفاده شد. در زمان گرده‌افشانی، 7 خوشه از هر درخت خرمای رقم دیری، انتخاب و هر خوشه با یکی از تیمارهای مورد نظر به صورت دستی گرده ­افشانی گردید. نتایج نشان داد که اثر روش‌های مختلف نگهداری دانه‌گرده بر درصد جوانه ­زنی دانه گرده، درصد میوه‌نشینی و ریزش میوه معنی­ دار بود و بهترین نتیجه در تیمار نگهداری خوشه‌چه خشک در دمای 21- درجه سانتی‌گراد به‌دست آمد. از بین شاخص های مرتبط با میوه، وزن، طول و قطر میوه و درصد مواد جامد محلول بیشتر از بقیه تحت‌تأثیر تیمار روش نگهداری قرار گرفتند. خصوصیات میوه و عملکرد در تیمار گرده­ افشانی با خوشه ­چه ­های خشک نگهداری شده در دمای 21- درجه سانتی‌گراد مشابه خوشه­ چه ­های تازه بود. بیشترین میوه ­نشینی و عملکرد خوشه در کاربرد خوشه­ چه خشک نگهداری شده در فریزر 21- درجه سانتی‌گراد به‌دست آمد که پس از آن خوشه­ چه تر و اسپات کامل نگهداری شده در فریزر قرار داشت. بنابراین روش نگهداری گرده (نوع نهاده گرده، دمای نگهداری و رطوبت گرده) عامل تأثیرگذاری در میوه­ نشینی و عملکرد میوه خرما می ­باشدfa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه ارومیهfa_IR
dc.publisherUrmia Universityen_US
dc.relation.ispartofپژوهش های میوه کاریfa_IR
dc.relation.ispartofResearch in Pomologyen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.30466/rip.2023.54603.1269
dc.subjectاسپاتfa_IR
dc.subjectخوشه‌چهfa_IR
dc.subjectدانه گردهfa_IR
dc.subjectدرجه حرارتfa_IR
dc.subjectقوه نامیهfa_IR
dc.subjectگرده‌افشانیfa_IR
dc.titleبررسی روش‌‌های مختلف ‌نگهداری کوتاه مدت دانه‌گرده بر میوه‌نشینی و عملکرد خرمای رقم دیریfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار پژوهشکده خرما و میوه‌های گرمسیری، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار پژوهشکده خرما و میوه‌های گرمسیری، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار پژوهشکده خرما و میوه‌های گرمسیری، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس تحقیقات باغبانی، پژوهشکده خرما و میوه‌های گرمسیری، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز ، ایران.fa_IR
dc.citation.volume9
dc.citation.issue1


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد