| dc.contributor.author | بروجردنیا, مریم | fa_IR |
| dc.contributor.author | تراهی, عزیز | fa_IR |
| dc.contributor.author | مرعشی, سید سمیح | fa_IR |
| dc.contributor.author | موسوی, سید ناصر | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1403-12-20T20:57:47Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2025-03-10T20:57:47Z | |
| dc.date.available | 1403-12-20T20:57:47Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2025-03-10T20:57:47Z | |
| dc.date.issued | 2024-08-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1403-06-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2023-02-17 | en_US |
| dc.date.submitted | 1401-11-28 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | بروجردنیا, مریم, تراهی, عزیز, مرعشی, سید سمیح, موسوی, سید ناصر. (1403). بررسی روشهای مختلف نگهداری کوتاه مدت دانهگرده بر میوهنشینی و عملکرد خرمای رقم دیری. پژوهش های میوه کاری, 9(1)doi: 10.30466/rip.2023.54603.1269 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2538-4376 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.30466/rip.2023.54603.1269 | |
| dc.identifier.uri | https://rip.urmia.ac.ir/article_121591.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1122486 | |
| dc.description.abstract | این پژوهش بهمنظور بررسی اثر روش های مختلف نگهداری گرده به مدت 10 روز بر میوه نشینی و عملکرد نخل خرمای رقم دیری در نخلستان پژوهشکده خرما و میوه های گرمسیری در شهرستان اهواز انجام شد. آزمایش در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 7 تیمار و 3 تکرار به مدت دو سال صورت گرفت. تیمارهای آزمایش عبارت بودند از: خوشه چه های تازه (شاهد)، نگهداری اسپات کامل نر در فریزر (21- درجه سانتی گراد) و یخچال (4 درجه سانتی گراد)، نگهداری خوشه چه تازه در فریزر (21- درجه سانتی گراد) و یخچال (4 درجه سانتی گراد)، نگهداری خوشه چه خشک در فریزر (21- درجه سانتی گراد) و یخچال (4 درجه سانتی گراد). جهت گرده افشانی، از اسپاتهای رقم غنامی قرمز استفاده شد. در زمان گردهافشانی، 7 خوشه از هر درخت خرمای رقم دیری، انتخاب و هر خوشه با یکی از تیمارهای مورد نظر به صورت دستی گرده افشانی گردید. نتایج نشان داد که اثر روشهای مختلف نگهداری دانهگرده بر درصد جوانه زنی دانه گرده، درصد میوهنشینی و ریزش میوه معنی دار بود و بهترین نتیجه در تیمار نگهداری خوشهچه خشک در دمای 21- درجه سانتیگراد بهدست آمد. از بین شاخص های مرتبط با میوه، وزن، طول و قطر میوه و درصد مواد جامد محلول بیشتر از بقیه تحتتأثیر تیمار روش نگهداری قرار گرفتند. خصوصیات میوه و عملکرد در تیمار گرده افشانی با خوشه چه های خشک نگهداری شده در دمای 21- درجه سانتیگراد مشابه خوشه چه های تازه بود. بیشترین میوه نشینی و عملکرد خوشه در کاربرد خوشه چه خشک نگهداری شده در فریزر 21- درجه سانتیگراد بهدست آمد که پس از آن خوشه چه تر و اسپات کامل نگهداری شده در فریزر قرار داشت. بنابراین روش نگهداری گرده (نوع نهاده گرده، دمای نگهداری و رطوبت گرده) عامل تأثیرگذاری در میوه نشینی و عملکرد میوه خرما می باشد | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه ارومیه | fa_IR |
| dc.publisher | Urmia University | en_US |
| dc.relation.ispartof | پژوهش های میوه کاری | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Research in Pomology | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.30466/rip.2023.54603.1269 | |
| dc.subject | اسپات | fa_IR |
| dc.subject | خوشهچه | fa_IR |
| dc.subject | دانه گرده | fa_IR |
| dc.subject | درجه حرارت | fa_IR |
| dc.subject | قوه نامیه | fa_IR |
| dc.subject | گردهافشانی | fa_IR |
| dc.title | بررسی روشهای مختلف نگهداری کوتاه مدت دانهگرده بر میوهنشینی و عملکرد خرمای رقم دیری | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار پژوهشکده خرما و میوههای گرمسیری، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار پژوهشکده خرما و میوههای گرمسیری، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار پژوهشکده خرما و میوههای گرمسیری، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | کارشناس تحقیقات باغبانی، پژوهشکده خرما و میوههای گرمسیری، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز ، ایران. | fa_IR |
| dc.citation.volume | 9 | |
| dc.citation.issue | 1 | |