| dc.contributor.author | مومن پور, علی | fa_IR |
| dc.contributor.author | سلطانی گرد فرامرزی, ولی | fa_IR |
| dc.contributor.author | نیکخواه, مجید | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1403-12-20T20:57:44Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2025-03-10T20:57:44Z | |
| dc.date.available | 1403-12-20T20:57:44Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2025-03-10T20:57:44Z | |
| dc.date.issued | 2024-08-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1403-06-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2022-12-13 | en_US |
| dc.date.submitted | 1401-09-22 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | مومن پور, علی, سلطانی گرد فرامرزی, ولی, نیکخواه, مجید. (1403). اثر کاربرد برخی مواد شیمیایی در شکست خواب جوانه ها، گلدهی و عملکرد پسته رقم اکبری در شرایط شور. پژوهش های میوه کاری, 9(1)doi: 10.30466/rip.2023.54477.1258 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2538-4376 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.30466/rip.2023.54477.1258 | |
| dc.identifier.uri | https://rip.urmia.ac.ir/article_121587.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1122482 | |
| dc.description.abstract | در پژوهش حاضر، اثر برخی ترکیبات شیمیایی در شکست خواب جوانه ها، گلدهی و عملکرد پسته رقم اکبری در شرایط شور (16/1 دسی زیمنس برمتر) بر پایه طرح بلوک کامل تصادفی مورد بررسی قرار گرفت. تیمارهای بررسی شده شامل شاهد (کنترل)، غلظت های مختلف روغن ولک (5/5، 6 و 7 درصد، روغن سویا (4، 5، 6 و 7 درصد)، روغن سویا 5 درصد + نیترات پتاسیم 0/5 درصد، روغن سویا 6 درصد + نیترات پتاسیم 0/5 درصد، روغن سویا 7 درصد + نیترات پتاسیم 0/5 درصد، روغن سویا 5 درصد + نیترات پتاسیم 0/5 درصد + جیبرلیک اسید 20 میلیگرم در لیتر، روغن سویا 6 درصد + نیترات پتاسیم 0/5 درصد + جیبرلیک اسید 20 میلی گرم در لیتر و روغن سویا 7 درصد + نیترات پتاسیم 0/5 درصد + جیبرلیک اسید 20 میلیگرم در لیتر بودند. بر اساس نتایج، یشترین پوکی (33/67 درصد)، بیشترین دانه دهان بست (44/04 درصد)، کمترین خندانی (55/96 درصد)، کمترین درصد تبدیل جوانه به خوشه (53/22 درصد)، کمترین میانگین تعداد دانه در هر خوشه (7/66)، کمترین میزان خشکمیوه تولیدی در هر هکتار (904/2 کیلوگرم) در درختان شاهد مشاهده شد. کاربرد روغن ولک (5/5 درصد) موجب افزایش معنی دار عملکرد خشکمیوه در هر هکتار شد. کارایی روغن سویا در ترکیب با نیترات پتاسیم و هورمون جیبرلیک اسید از روغن ولک بیشتر بود. استفاده از ترکیب های روغن سویا 6 درصد+ نیترات پتاسیم 0/5 درصد + جیبرلیک اسید 20 میلی گرم در لیتر و روغن سویا 7 درصد+ نیترات پتاسیم 0/5 درصد + جیبرلیک اسید 20 میلی گرم در لیتر، به ترتیب موجب افزایش 67/92 و 79/77 درصد در عملکرد خشک میوه نسبت به روغن ولک 5/5 درصد (شاهد کشاورز) شدند. این ترکیبات از طریق افزایش درصد تبدیل جوانه به خوشه، افزایش میانگین تعداد دانه در هر خوشه و کاهش درصد پوکی موجب بهبود کمی و کیفی خشک میوه تولیدی شدند. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه ارومیه | fa_IR |
| dc.publisher | Urmia University | en_US |
| dc.relation.ispartof | پژوهش های میوه کاری | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Research in Pomology | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.30466/rip.2023.54477.1258 | |
| dc.subject | پسته | fa_IR |
| dc.subject | رقم اکبری | fa_IR |
| dc.subject | نیاز سرمایی | fa_IR |
| dc.subject | روغن ولک | fa_IR |
| dc.subject | روغن سویا | fa_IR |
| dc.subject | عملکرد | fa_IR |
| dc.title | اثر کاربرد برخی مواد شیمیایی در شکست خواب جوانه ها، گلدهی و عملکرد پسته رقم اکبری در شرایط شور | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار مرکز ملی تحقیقات شوری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، یزد، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | محقق مرکز ملی تحقیقات شوری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، یزد. ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | محقق مرکز ملی تحقیقات شوری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، یزد، ایران. | fa_IR |
| dc.citation.volume | 9 | |
| dc.citation.issue | 1 | |