• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های میوه کاری
    • دوره 9, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های میوه کاری
    • دوره 9, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر کاربرد برخی مواد شیمیایی در شکست خواب جوانه ها، گلدهی و عملکرد پسته رقم اکبری در شرایط شور

    (ندگان)پدیدآور
    مومن پور, علیسلطانی گرد فرامرزی, ولینیکخواه, مجید
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در پژوهش حاضر، اثر برخی ترکیبات شیمیایی در شکست خواب جوانه ­ها، گلدهی و عملکرد پسته رقم اکبری در شرایط شور (16/1 دسی­ زیمنس بر­متر) بر پایه طرح بلوک کامل تصادفی مورد بررسی قرار گرفت. تیمارهای بررسی شده شامل شاهد (کنترل)، غلظت‏ های مختلف روغن ولک (5/5، 6 و 7 درصد، روغن سویا (4، 5، 6 و 7 درصد)، روغن سویا 5 درصد + نیترات پتاسیم 0/5 درصد، روغن سویا 6 درصد + نیترات پتاسیم 0/5 درصد، روغن سویا 7 درصد + نیترات پتاسیم 0/5 درصد، روغن سویا 5 درصد + نیترات پتاسیم 0/5 درصد + جیبرلیک اسید 20 میلی­گرم در لیتر، روغن سویا 6 درصد + نیترات پتاسیم 0/5 درصد + جیبرلیک اسید 20 میلی­ گرم در لیتر و روغن سویا 7 درصد + نیترات پتاسیم 0/5 درصد + جیبرلیک اسید 20 میلی­گرم در لیتر بودند. بر اساس نتایج، یشترین پوکی (33/67 درصد)، بیشترین دانه دهان بست (44/04 درصد)، کمترین خندانی (55/96 درصد)، کمترین درصد تبدیل جوانه به خوشه (53/22 درصد)، کمترین میانگین تعداد دانه در هر خوشه (7/66)، کمترین میزان خشک‌میوه تولیدی در هر هکتار (904/2 کیلوگرم) در درختان شاهد مشاهده شد. کاربرد روغن ولک (5/5 درصد) موجب افزایش معنی ­دار عملکرد خشک‌میوه در هر هکتار شد. کارایی روغن سویا در ترکیب با نیترات پتاسیم و هورمون جیبرلیک اسید از روغن ولک بیشتر بود. استفاده از ترکیب ­های روغن سویا 6 درصد+ نیترات پتاسیم 0/5 درصد + جیبرلیک اسید 20 میلی­ گرم در لیتر و روغن سویا 7 درصد+ نیترات پتاسیم 0/5 درصد + جیبرلیک اسید 20 میلی ­گرم در لیتر، به ترتیب موجب افزایش 67/92 و 79/77 درصد در عملکرد خشک میوه نسبت به روغن ولک 5/5 درصد (شاهد کشاورز) شدند. این ترکیبات از طریق افزایش درصد تبدیل جوانه به خوشه، افزایش میانگین تعداد دانه در هر خوشه و کاهش درصد پوکی موجب بهبود کمی و کیفی خشک میوه تولیدی شدند.
    کلید واژگان
    پسته
    رقم اکبری
    نیاز سرمایی
    روغن ولک
    روغن سویا
    عملکرد

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2024-08-22
    1403-06-01
    ناشر
    دانشگاه ارومیه
    Urmia University
    سازمان پدید آورنده
    استادیار مرکز ملی تحقیقات شوری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، یزد، ایران.
    محقق مرکز ملی تحقیقات شوری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، یزد. ایران.
    محقق مرکز ملی تحقیقات شوری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، یزد، ایران.

    شاپا
    2538-4376
    URI
    https://dx.doi.org/10.30466/rip.2023.54477.1258
    https://rip.urmia.ac.ir/article_121587.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1122482

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب